KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Tortadekorálás marcipánnal

Esküvői torta Az a tapasztalatom, hogy még a mai napig elég szegényes marcipánvirággal vagy más dekorációs kellékkel rendelkeznek a cukrászok. Sports brandsAir Jordan
Azok a cégek, akik pedig különlegesebb megoldásokkal kecsegtetnek vagy árban, vagy távolságban meg megközelíthetőek sokunk számára. Az ilyen problémákra szeretnék megoldást nyújtani a következő kis ötlettel.

Kellékek:
* Marcipán (vagy házi fondant )
* Ételfesték
* Új ecset
* Lepke alakú tésztavágó
* Virág alakú tésztavágó

Image  Image

Elkészítése:
A tortát magunk is lekészíthetjük kedvenc receptünk szerint., de meg is rendelhetjük cukrásznál így a feladat nehezebb része nem ránk esik.
Ha a második lehetőséggel élünk akkor egy fehér marcipánnal borított tora alapot kérjünk.
A marcipánt tetszés szerint ételszínezékkel színezzük.
A marcipán és az ételszínezék is beszerezhető bármelyik nagyobb élelmiszerboltban. Bár magunk is elkészíthetjük recept alapján is.

Image 

Arra nagyon figyeljünk, hogy a marcipánt mindig hűtve formázzuk. A kár a mélyhűtőbe is betehetjük, hogy elég hideg legyen, de azért arra figyeljünk, hogy ne fagyjon meg.

A képen látható torához sötétkék és világoskék ételfestéket használunk.

Image


Egy mérőszalaggal először is lemérjük az egymásra helyezett torták szélességét.
A sötétkékre színezett marcipánt kinyújtjuk és kivágunk belőle a tortaköré pontosan illő szalagot, aminek vastagsága 5 cm.
Ezt a torta köré helyezzük, a végeket finoman lenyomkodjuk. Ugyanezt megismételjük a világoskékre festett tora résszel is.

Image


Ezután a marcipánt kinyújtjuk, és a formával kivágjuk.
A formavágókat háztartási boltokban vagy interneten tudjuk megrendelni.* A pillangók törzsét a marcipánból készített apró golyókkal díszítjük. Természetesen a virágoknak is csinálunk kis közepet.
A formákat tetszés szerint a torára helyezzük.

Lovas Virág

Image 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...