KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Kukucska üvegmatrica

Image Pawlowszky Aranka ötlete
Sports brandsSneakers
Ez a kedves szárny nélküli madárfigura Kukucska és a Kukucska Kalandjai című mese főhőse, a kisfiam kedvence lett. Elkészítése a megrajzolt sablonom után igen egyszerű. A madár magassága eredetiben 30 cm magas.
Hozzávalók
  a következő színű üvegmatrica festékek:
- fekete kontúrfesték, vagy olyan színű, amilyenre a különbőző testrészeit készítjük
- piros (feje)
- citrom-, és narancssárga, (gallér és csőr)
- barna (teste)
- fehér (szemfehérje)
- fekete vagy kontúrfestékből készítjük el a szemét
- átlátszó a karmok és a lábak közé

* genotherma
* sablon

Elkészítése:
1. A genothermába belecsúsztatjuk a kész rajzot. Fekete kontúrfestékkel egyeneletesen megrajzoljuk a körvonalakat. Ha kész hagyjuk száradni egy éjszakát.
 
2. Következik a színes festékek használata. Belülről haladjunk kifelé, először a szembogarat, majd a szemfehérjét színezzük ki, végül a fejét és a sárga gallérját. A csőrrel folytassuk, majd a testével fejezzük be. Ha így dolgozunk, és vigyázunk kisebb esélyünk lesz elmaszatolni a festéket.
 
3.Végül a lábak és a karmok közé nyomjunk átlátszó festéket, ezzel megvédjük őket a szakadástól.
 
4.Újabb 24 óra elteltével ismételjük meg az egész színezési műveletet, a lábakhoz is tegyünk még egy réteg színtelen festéket. (Színtelen festéket csak a karmok közé tettem, mert körbervágtam a gentothermával együtt. Ez a legtartósabb módja az üvegmatrica megőrzésének).
 
A duplán felvitt üvegmatrica festék előnye, hogy tartósabb lesz a minta. A húsos festék látványa emlékeztet
minket az ólomüveg ablak mintáira.
 
Vigyázat: a duplán felvitt festék könnyen berepedhet száradás közben, ezért olyan helyre tegyük, ahonnan biztosan nem kell átköltöztetni máshová.
Ötletek: Ha kislányuknak készítjük a Kukucskát tehetünk masnit a fejére (van egy olyan mese rész, amikor a Kukucskát kislánynak öltöztetik) és szórjunk bele csillogó gyöngyöket, vagy csillámport, de készülhet csillogó üvegmatricából is a masni.
Ha genothermával együtt vágjuk ki, hagyjunk akasztót a madár fejénél, lyukasszuk ki, és valamilyen díszes zsineggel akasszuk fel.
 
Variálja mindenki kedve szerint.
 
Pawlowszky Aranka
Image
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...