KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Minivilág parafadugóból: Télapó, rénszarvas

Image Bükki Lászlóné Rozi ötlete
Sportswear DesignNike sneakers
Télapó                                      
-1 db parafadugó
-piros szalag                                  
-kevéske szőrme
-akril festék                                           
-ragasztó pisztoly
-szemhajlító fogó
-kombinált fogó
 
Elkészítése:
A dugót először befestjük fehérre, száradás után testszinűre illetve barnára.
A télapó ruhája piros szalag, hátul fedje egymást és 2 db fél-fél gombostűvel a testbe kell rögzíteni fogó segítségével.A szakállat kevés ragasztóval ragasszuk fel. A sapkát piros akril festékkel fessük a fejre.Száradás után a dugóba felülre középen  egy kevés szőrmét meghajlított gombostűvel a fejbe szúrunk. A gombostű fejét előzőleg lecsípjük, utána hajlítjuk. Ez lehet piros fejű gombostű is, amelynek  lecsípett részét (kis ráhagyással)  később a rénszarvas orrának használunk.
A sapka bojtjánál lévő rögzítésbe varrótő segítségével cérnát húzunk, így felakasztható lesz.
 
Rénszarvas
-1 db parafadugó
-barna zsenília drót
-piros fejű (fél) gombostű
-akril festék

Elkészítése:
A rénszarvas esetében a már megszáradt barna törzsre akril festékkel szemeket festünk. Az orr a levágott,piros fejű gombostű,amelyet egyszerűen csak beleszúrunk a dugóba a megfelelő helyre. A szarvat felül középen egy lecsípett fejű, meghajlított gombostűvel rögzítjük fogónk lapos részének segítségével. Ezen a ponton varrótűvel áthúzunk egy szál cérnát, hogy felakasztható legyen.
Ha a dugót feketére festjük (előtte itt is kell a fehér alapozás!), a szarva piros legyen és egy kisit ördögire formázzuk, ficből piros nyelvet is ragaszthatunk és máris kész a krampusz.
 
Jó szórakozást!
Rozi
Image 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...