KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Kiegészítők a menyasszonyi ruhához?

Image Ma már nagyon sok kiegészítő közül választhatod ki azt , amelyik a legjobban kiemeli az egyéniségedet.
jordan release datePatike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers

Próbálj fel többféle stílusút mielőtt meghozod a végső döntést, és közben gondolj arra, milyen lesz a ruhád, a frizurád, a sminked, hiszen ez mind meghatározza a kiegészítők viseletét. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy túl sok kiegészítőt választanak, pedig itt is igaz: a kevesebb sokszor több !
Nézzük, mire kell gondot fordítani a kiegészítő kiválasztásánál.

Fátyol
Fátylat csak egyszer viselhet az életben egy nő, mégpedig az esküvőjén. Ha ezt a megismételhetetlen alkalmat elszalasztja, lehet, hogy évek múltán, mikor megváltozik az ízlése, elmúlik az ifjúság heve, szomorúan fog arra gondolni, hogy nem volt fátyla.

Nagyon ritka eset, ha nem passzol a fátyol a ruhához, vagy a menyasszonyhoz.
A fátyol színének illeni kell a ruha színéhez. Figyelni kell arra, hogy a fehérnek is sokféle árnyalata van, és manapság divatosak a színes ruhák is ( ekrü, rózsaszín, extrém, stb).
A ruhához többféle hosszúságot , és formát (egysoros, vagy több) kell felpróbálni, hogy láthasd, melyik mutat a legjobban a ruhához. A szép fátyol a ruhát nem takarja el, hanem kiemeli a szépségét, és királynői viseletté emeli!
Ha hátul különleges kivágású, díszítésű a ruha, akkor csak olyan hosszút válassz, hogy ne takarja el !

Ha uszályos a ruhád, a fátyol ne legyen hosszabb az uszálynál, de lehet, hogy a fenék alá érő változat lesz a legszebb.
A vállig érő fátylak a legtöbb esetben jól mennek minden ruhához, és alkathoz.
Ha nagy esküvőd lesz, nagyon helyes, ha a kis koszorúslányok viszik utánad a hosszú fátyolt! (Ez esetben nem árt ezt azért begyakorolni, nehogy letépjék a fejedről menetközben!)

A fátyol mintája passzoljon a ruhád mintázatához! Nagyon divatos, ha a fátyolra apró kis gyöngyök, strasszkövek vannak ragasztva, vagy a ruha csipkéjével van körbeszegve. Lehet még szaténnal szegett, ez mindig nagyon elegáns hatású. Ha damillal szegett a fátyol, akkor az alja hullámos lesz.

A fátyol rögzítése attól függ, hogy milyen lesz a frizurád, a fodrász hogyan tudja a hajkölteményedhez a legkönnyebben illeszteni. Sok ritka, vagy nagyon rövid hajú menyasszony kétségbeesik, hogy az ő hajában nem fog megállni a fátyol. Mindenkit megnyugtathatok, ez nem így van! A fátyolt lehet rögzíteni kis fésűvel, aprócska csipeszekkel, hullámcsattal, szalaggal, koszorúval, stb.

Fejdíszek
Nagyon sokféle fejdísz létezik. Még mindig tartja magát a hagyományos, apró virágos fejdísz, akár csak egy fésűre dolgozva, akár félkör alakban. Van zuhatagos változata is, amikor a fejdíszről hátul damilszálakra ragasztott apró kis gyöngyök lógnak. Sokan inkább az apró kisvirágokat szeretik, amiket a hajba (leginkább kontyba) lehet tűzni. Legújabb divat a hajtű, ennek a végén egy szép kis dísz van virágokból, gyöngyből, kristályokból.

Kesztyű

Többféle kesztyű létezik: ujjas - ujjpántos, átlátszó - nem átlátszó, díszített – nem díszített, hosszú – rövid, stb.

A kesztyű viselését nagyon át kell gondolni, és mindig a ruhával együtt kell próbálni. Tudom, hogy a kesztyű viselése hagyomány, sok családban akkor komplett a menyasszony öltözéke, ha a kesztyű is megvan. Nos az én véleményem lehet, hogy sokakat meg fog botránkoztatni, de vállalom: szerintem a kesztyű nagyon sok esetben elrontja az összképet, „túl sok lesz”, giccsessé teszi az összhatást.

A nagyon sok csipkével, gyönggyel díszített ruhához nem illik az agyondíszített, csipkés-gyöngyös-fidres-fodros kesztyű.

Én egyedül az egyenes vonalú, báli ruha típusú menyasszonyi ruhához tartom elegánsnak a kesztyű viselését, és akkor is az 5 ujjas, nagyon hosszút választanám.

Stóla, boleró, pelerin
A menyasszonyi és a menyecske ruha fölé mindenképpen válassz stólát, vagy bolerót, mert még a legnagyobb kánikulában is hűvös lehet az éjszaka.

* A stóla egy szélesebb sálszerű kendő, olyan anyagból, amiből a ruha készül. A díszítése hasonló a ruháéhoz.
* A boleró olyan, mint egy kiskabát, csak elől nem ér össze. Lehet rövid , vagy hosszú ujjú is. A díszítése szintén harmonizál a ruhával. Mostanában nagyon divatosak az éppen csak a vállat takaró, hátul magasított álló galléros bolerók.
* Pelerint legtöbbször hideg időben tartandó esküvőkre választanak, általában valamilyen melegebb anyagból készül (leggyakoribb a szőrme-szatén kombináció).
* Szőrmekabátkát egészen hideg téli esküvőkön lehet viselni.

Alsószoknya

Sokféle alsószoknya létezik. Ez határozza meg a menyasszonyi ruha szoknyarészének formáját.
Az abroncskarikák számának bővítésével alakíthatunk a szoknya fazonján. Ma már olyan hajlékony, rugalmas abroncsok vannak, hogy nem kell attól félned, hogy leüléskor felugrik a karika az orrodig.
Akkor is érdemes alsószoknyát viselni, ha szűkebb vonalú a szoknya, mert a tartását ez adja meg. Ebben az esetben nem szükséges abroncsot tenni az alsószoknyába.

Szütyőke, kistáska
Praktikus kiegészítő, melyben a legfontosabb apróságok elférnek: zsepi, korrektor, biztosítótűk, ragtapasz, stb.
Anyagában, és díszítésében egyezzen a ruhával.

Gyűrűpárna
A gyűrűpárnát a koszorúslányok viszik az ifjú pár előtt, a karikagyűrűk díszes „tálalására” való. Szép, ha a gyűrűpárna a menyasszonyi ruha anyagából és díszítésével készül.

Ékszerek
A menyasszonyi öltözék dísze, megkoronázza a megjelenést. Mindig a ruhához próbáljuk fel. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor legalább olyan kivágású blúzban, pólóban menj ékszert vásárolni, ami nagyjából hasonló dekoltázsú, mint a menyasszonyi ruhád.
Az a legszebb, amikor a menyasszonyi ruha gyöngyeiből , vagy azokhoz hasonlókból készül a z ékszer.

További cikkeimben ötleteket adok a saját készítésű kiegészítőkhöz.
 
Promber Gézáné Diana
esküvői ruha szakértő
Image 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...