KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Szerencsefa kövecskékkel

SzerencsefaBükkiné Rozika szakértőnk ajándék ötlete
url cloneNike Air Jordan Retro 1 Red Black White - Buy Air Jordan 1 Retro (white / black / varsity red), Price: $60.85 - Air Jordan Shoes

Mindig szerettem volna magamnak egy szerencsefát, de csak sóvárogtam a kirakat előtt és egyre azt nézegettem,hogy vajon hogy csinálják.
A barátnőm azt mondta :"tudok egy helyet,ahol lehet kapni kristályokat, veszek neked és csinálj magadnak!"

Így is tettem, lehet hogy kicsit más,mint a kirakatban láttam, de eddig még nem vallottam vele szégyent. Hobbiboltban még kásagyöngyből is láttam elkészítve. Kislányok készíthetik gyöngyből, nagylányok pedig kristályból.

Az én kedvencem a hegyikristály.
Ajándéknak kiváló, kipróbáltam tavaly karácsonykor a család hölgy tagjai -kicsik és nagyok- kaptak tölem ílyen fácskákat.
Megnéztem a horoszkópjuk szerint mílyen kőből ajánlatos illetve való számukra .
Így volt közte hegyikristály-rózsakvarc-borostyán-holdkő stb. Ezeket a köveket a nagyobb hobbi boltokban is lehet kapni, elfogadható az áruk és kis idő ráfordítással örömöt is okozhatunk szeretteinknek.Tehetjük fa korongra vagy szikla darabra,kőre, attól függ, ki mit tud kifúrni. Számomra a fa  tűnt barátságosnak, de nagyon jól mutat kövön is.

Hozzávalók:
 kristály, vagy gyöngy
 0,3 vagy 0,4 mm átmérőjű drót (hobbiboltban gyöngyfűző drótként lehet kapni)
 harapófogó
 faág szelet
 fúró
 csiszolópapír
 víz alapú parkettalakk
 hobbiragasztó
kristalyfa3
Elkészítése:
A drótból kb 20 cm-es darabokat vágunk 40-50-60 db-ot,attól függ mekkora fácskát szeretnénk. ( A gyöngyből készült fához 55 db kellett, a hegyikristályhoz 80 db)
Ugyanennyi szem gyöngyre lesz szükség. Egy szem gyöngy kerül egy 20 cm-es drótra.

Középre fűzzük és az óramutató járásával megegyező irányban sodorjuk a drótot, hogy szorosan megfogja a gyöngyünket.Kb. másfél cm-t sodorjunk.
kristalyfa4
Mikor minden gyöngyszem felkerült egyenként a drót darabokra, elkezdünk ágacskákat készíteni.  3-4 vagy több gyöngyszem alkosson egy ágat. Végül az ágakat fává sodorjuk.
Ügyeljünk arra, hogy mindig egy irányba sodorjunk! Ellenkező esetben az összeállításnál csúnya lesz, illetve szét lazul az eddigi munkánk.

kristalyfa5
A gyöngyből készült fa egyszerűbb, itt 3-3 szem gyöngy alkot egy ágat és ezeket sodortam össze fává.Aki még nem csinált ílyet, talán kezdheti ezzel. De a több ágú fácska elkészítése sem nehéz.

kristalyfa6

Mikor elkészült,csípőfogóval elcsípjük a végét, hagyva egy kis törzset neki. 
A fakorongot lecsiszoljuk, középen pici fúróval kifúrjuk úgy, hogy a fúró ne érjen át a túloldalra.
Akkorára nagyobbítjuk a lyukat, hogy a fa törzse kissé szorosan beleférjen.
Cseppentünk bele ragasztót és belecsavarjuk a fácskát, hogy az eddigi sodrott munkánk ne lazuljon meg, tehát az óramutató járásával megegyezően.
Letöröljük a kilátszó ragasztót és ezt követően lelakkozzuk a fa korongot. Kétszer-háromszor, hogy szép fényes legyen.
Amíg meg nem szárad tehetünk a fa alá néhány szem kristályt vagy gyöngyöt (amiből a fa készült), nem kell külön ragasztó.
Most már csak szépen el kell igazítani az ágakat, ki-ki ízlése szerint. Kész is az ajándék.
Az első legyen a sajátod!

kristalyfa2

kristalyfa1

Jó szórakozást kívánok!
Bükkiné Rozi

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...