KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A Tarot egy út...

tarotA Tarot egy út, mely lelkünk mélyébe vezet. Évezredek kódolt üzenetét hordozza a Tarot kártya 22 lapja, melyeket „Szent lapoknak” is neveznek.
latest RunningJordan Ανδρικά • Summer SALE έως -50%


Bánatodban vígasz,
Inségedben támasz.
Reményeid kertje,
Óhajaid nyitja,
Zord télben napsugár.

Okos tanácsadó,
Lelki jóbarátod,
Titkok feltárója,
Álmok megfejtője,
Nézd úgy ezt az írást.
(Ben-Akiba)

Évezredek kódolt üzenetét hordozza a Tarot kártya 22 lapja, melyeket „Szent lapoknak” is neveznek.
A héber ABC 22 betüje és az egyiptomi papok bölcsességének esszenciája jelenik meg e lapok jelentésében, melyek szimbólumokba sűrítve tükrözik az emberi természet vonásait, a lélek félelmeit, lehetőségeinek és mozgatórugóinak képeit.
Az idők során a 22 Szent lapot, mely a nagy arkánum nevet viseli, kiegészítették 78 lapra és így jobban alkalmassá vált  jóslásra, egy-egy helyzet elemzésére.

A Tarot kártyát megkérdezni olyan, mintha egy bölcs öregember tanácsát kérnénk. Ezért, ha ellentétes irányba fordulunk is, mint amit a kártya válaszol, mindenképpen gondolkozzunk el a tanácsán.

Müller Péter gondolatait követve a jóslatról; a Tarot kártya nem csupán a dolgok eleve elrendeltetett megtörténését, hanem a „javasolt” jó utat is meg-mutatja, melyen egy számunkra fontos ügyben érdemes elindulnunk.

Természetesen haladhatunk másfelé is, mert az akaratunk szabadsága késztethet erre, ám ha kértük a Tarot segítségét, ne hagyjuk teljesen figyelmen kívül döntéseinkben.

A következő hónapokban végighaladunk a nagy arkánum 22 lapján, hogy be tudjuk mutatni a kedves Érdeklődőknek a Szent lapok mély bölcsességét.


Budai Imola
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...