KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A Tarot egy út...

tarotA Tarot egy út, mely lelkünk mélyébe vezet. Évezredek kódolt üzenetét hordozza a Tarot kártya 22 lapja, melyeket „Szent lapoknak” is neveznek.Bánatodban vígasz,
Inségedben támasz.
Reményeid kertje,
Óhajaid nyitja,
Zord télben napsugár.

Okos tanácsadó,
Lelki jóbarátod,
Titkok feltárója,
Álmok megfejtője,
Nézd úgy ezt az írást.
(Ben-Akiba)

Évezredek kódolt üzenetét hordozza a Tarot kártya 22 lapja, melyeket „Szent lapoknak” is neveznek.
A héber ABC 22 betüje és az egyiptomi papok bölcsességének esszenciája jelenik meg e lapok jelentésében, melyek szimbólumokba sűrítve tükrözik az emberi természet vonásait, a lélek félelmeit, lehetőségeinek és mozgatórugóinak képeit.
Az idők során a 22 Szent lapot, mely a nagy arkánum nevet viseli, kiegészítették 78 lapra és így jobban alkalmassá vált  jóslásra, egy-egy helyzet elemzésére.

A Tarot kártyát megkérdezni olyan, mintha egy bölcs öregember tanácsát kérnénk. Ezért, ha ellentétes irányba fordulunk is, mint amit a kártya válaszol, mindenképpen gondolkozzunk el a tanácsán.

Müller Péter gondolatait követve a jóslatról; a Tarot kártya nem csupán a dolgok eleve elrendeltetett megtörténését, hanem a „javasolt” jó utat is meg-mutatja, melyen egy számunkra fontos ügyben érdemes elindulnunk.

Természetesen haladhatunk másfelé is, mert az akaratunk szabadsága késztethet erre, ám ha kértük a Tarot segítségét, ne hagyjuk teljesen figyelmen kívül döntéseinkben.

A következő hónapokban végighaladunk a nagy arkánum 22 lapján, hogy be tudjuk mutatni a kedves Érdeklődőknek a Szent lapok mély bölcsességét.


Budai Imola
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...