KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Egy megbölcsült írástípus

Image Ismét egy újabb Mme StMorand írástípus mutatunk be a Kedves Érdeklődő olvasóknak. Ez pedig a Szaturnuszi írás lesz.
A kézírásra pillantva arra gondolhatna a szemlélődő, hogy ezt egy idős ember hozta létre, mert olyan személyiségjegyeket hordoz, melyek inkább az élet második felére alakulnak ki.
Fontos szempontja azonban a kézirás vizsgálatának, hogy az életkort nem lehet belőle megállapítani. Gondoljunk csak az „örökifjakra” vagy a korán megbölcsült emberekre és rögtön téves következtetéseket vonhatunk le az életkorra nézve.

Előfordulhat (és gyakran elő is fordul), hogy az amugy pld. Föld, vagy Vénusz tipusu kézírással író és az azt létrehozó személyiség életében egy olyan szakaszhoz ért, amikor „szigorodott” az írása, vagyis az életútja nehezebbé vált.

Ilyenkor bizony eltünnek a könnyed kapcsolódások, a laza vonalak és a rugalmas kötések; kisebbek lesznek a betűk és a formák mértéktartóbbá válnak. Az előrehaladás (a sebesség) és a dőlés is visszafogott lesz, az íráskép tömörebb.

A gondos, mértéktartó és lassú írás hajlik a szorosságra, mert szűkek lesznek az oválbetük (a, o, ö) és kicsik a szóközök.
A formák mértéktartó voltát a szinte pálcikás hurkok, a tiszta, száraz vona-lak is kiemelik. A dőlés egyenletessé a kötés szögesedővé válik. A végvonalak hiányozhatnak.

Image

Mindezek a grafikus jegyek komoly, meggondolt és koncentrált személyiséget takarnak. Olyanok ők, akik vagy kerülik, vagy éppen nem engedhetik meg maguknak a szétszórtságot.

Gondolataikat jól képesek rendezni, megtervezik, megszervezik az életüket. Racionális, logikus absztrakciókra képesek.
Mélyen átélik a dolgokat, sok a szorongás lelkükben, mert mindig preciz-ségre és pontosságra törekszenek.

A váratlan helyzetek erősen kibillentik őket mindennapi ritmusukból, ilyen-kor fontos egy olyan társ, akire támaszkodhatnak, vagy aki derűjével fel tudja oldani az elzárkózó, visszahúzódó szaturnuszi természetet.

A korábbi (pld. vénuszi, merkúri) kézírásoknál is megnéztük, hogy milyen útravalót adnak gyermeküknek és milyen Édesanyák is ők?

Most is ezt tesszük; a szaturnuszi kézírással, illetve személyiségjegyekkel bíró Édesanyáktól mindent megkap a gyermek, amire csak testi és szellemi fejlődéséhez szüksége van, de az érzelmek áradása, vagy hullámzása mindezeket nem színezi át.

A szaturnuszi írással rendelkező Anya személyisége komoly támasza az életút első percétől a gyermekének, bár inkább tárgyilagos, mint érzelgős, azonban kötelességtudó beállítottsága miatt a legvadabb helyzetekben is lehet rá számtani.


A szabályokat pontosan betartja, amit a szakkönyvek inak, vagy amit a védőnő elvár és amint a baba a pelenkából kinő, máris magasra kerül a mérce!

Az elvárások és a teljesítés veszik át a gyermek életében az uralmat így azután, ha a gyermek nem elég „ügyes” könnyen eminens válhat belőle.

A boldog gyermekkor egy szaturnuszi Édesanya mellett nehezen megélhető, mert erős korlátokat szab a következetes és teljesítmény-centrikus nevelési stílusa, ám erős támasza mindig a biztonságérzetet nyújtja majd.

A korán megszokott fegyelem a későbbiekben pedig sikeres felnőtté teheti az ilyen indíttatású gyermeket.

           
Utasi Ilona
 
 
 


 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...