KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A RÁK szülöttek kézírása

ImageIsmét eltelt egy hónap az időnek kerekén, elérkezett a nyári napforduló  és ezzel már benne is vagyunk a RÁK havában!


Amennyiben a HOLD uralma nem lenne elég, még ráerősít az emóciókra a RÁK napjegy vizes minősége is, melynek következtében érzéseik mélyek, ebből következően érzékenyek és sebezhetőek.
De jól is jön ilyenkor egy páncél! Élnek is ezzel az adottságukkal a RÁKok, mert ha megsebzik őket, elvonulnak, szinte eltűnnek a világ szeme elől. Ember legyen a talpán, aki ilyenkor kicsalogatja őket a páncéljuk mögül.

Sorra lobbannak fel  a Szentivánéji tüzek, teljes pompájában ragyog a nyár, közeleg az aratás, ontja az erdő, a mező kincseit, egyre több madárfészekben hallani  az éhes fiókák türelmetlen hangocskáit.

Nem véletlen tehát, az az asszociáció, hogy a RÁK havának szülöttei alapvetően családcentrikus, érzelemgazdag, gyermekszerető vonásokat hordoznak személyiségükben. Mindezek gondoskodó beállítottságukból fakadnak.

A RÁK jegyének uralkodó bolygója a HOLD, ebből következik, hogy lelkületük a változásokra, a hangulatokra érzékeny.
Image
 
Már korábban esett szó arról, hogy a HOLD a horoszkópban az érzelmi élet jelölője, ám ha egy jegy uralkodó bolygójaként van jelen, akkor ott joggal gondolhatunk az érzelmek mindent betöltő áradására a szülöttnél.  






A gondoskodás, az anyaszerep a RÁK ember életének  legfontosabb vállalása, ha valami miatt nem tudják  ezt a szerepet megélni, kapnak  olyan feladatot az élettől, melyben kibontakoztathatják a bennük lévő óvó, gondoskodó attitűdöt.

Befelé fordulásuk gyakran belső bizonytalanságukból fakad, ezért olyan fontos számukra  a család, a társ által nyújtott kapaszkodó.

Kézírásukban minden olyan jegy megtalálható, amelyek a szociális intelligencia fejlettségére utalnak, vagyis a kötésmódjuk füzéres, a betűforma telt , gömbölyű, a végvonalaik is girlandosak .

A kézírás lehet enyhén jobbradőlt és kissé  szabálytalan. A sorok hullámzását a belső bizonytalanságuk és érzelmeik ereje  fokozhatja. A reliefes nyomaték, a könnyed kötések mutatják, hogy megtalálják  a hangot a legkülönfélébb emberekkel és jól alkalmazkodnak a változásokhoz.

Image

Annak ellenére, hogy a HOLD, mint a nőiség principiuma rendkívül gyengéd és harmonikus személyiségeket hoz létre mégis nagy belső erő van a RÁK emberek-ben.
Gondoljunk csak arra, hogy a víz képes a kősziklába is utat vájni – ha arra vezet az útja...


Különösen érzékenyek ők a HOLD-hatásokra, a telihold éberré és szeszélyessé teheti a RÁK szülöttet, a növő HOLD pedig tevékennyé, míg a fogyó HOLD-nál lehet a legeredményesebb a karcsúsító diétájuk.

Erős HOLD-hatásnál (ha pld. a HOLD is a RÁKban van, nemcsak a NAP) az álmodozó és fantáziadús személyiségük laza vonalszerkezet, bizonytalan formavilágú, irreálisan felpuffadt hurkos írásképet hoz létre.
A szeretetlenség a RÁK embert tönkreteszi. Ilyenkor a kézírásban a depresszió nyomai tűnnek fel; leesnek a sorok, zárt lesz az íráskép, az aláírás balra húz.

Általában is olyannyira fontos a HOLD jegyhelyzete, hogy a párkapcsolatok összetartó (vagy éppen széthúzó)  erőit is itt lehet a legeredményesebben  vizsgálni.
Image
Ezért ettől a hónaptól kezdve arról is adunk útmutatást a kedves Érdeklődőknek, hogy egy párkapcsolatban milyen szempontok szerint érdemes megvizsgálni a HOLD helyzetét a horoszkópban.

Ha tehát a RÁK jegyében áll a HOLD, tartós harmónia alakulhat ki a BIKA,
SZÜZ vagy BAK HOLD-dal  „rendelkező” partnerrel.

Vigyáznia kell azonban a RÁK HOLD esetén, ha a partner KOS, OROSZLÁN, vagy NYILAS esetleg IKREK, MÉRLEG vagy VIZÖNTÕ  jegyben álló HOLD-dal született, mert itt valószinüsithető a diszharmónia, esetleg a párkapcsolat hirtelen felbomlása.
Az azonos jegyben álló „HOLDAK” hozzák létre a se veled, se nélküled kapcsolatokat. Ám itt egy kis munkával még megtalálható a boldogság…

Utasi Ilona

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...