KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A MÉRLEG Szülöttek érzelmi élete

Image Ismét egy „levegős” minőségü jegyet kell „megfoghatóvá”, elemezhetővé tennünk… Ennél már csak az nehezebb, ha meg szeretnénk érteni belső mozgatórugójukat, amikor érzelmeikről van szó.
Természetesen a nagy szerelem náluk is  mindig kivétel!
Ugyanis látszólag kiegyensúlyozott emberek ők, de ezt a kiegyensúlyozottságukat az hozza létre Bennük, hogy nem kívánnak a dolgok mélyére hatolni, szinte félnek az érzelmek, az indulatok  mélységétől.
Inkább kompormisszumot kötnek mindenkivel a béke érdekében sőt, ha nagyon kiéleződne valami, hajlamosak egyszerűen a szőnyeg alá söpörni a nyugalom és a rendezettség látszatát keltve.

Egyfolytában azon fáradoznak, hogy a felszín rendben legyen, és mindenkinek a boldog és mosolygós arcát láthassák.
Ennek érdekében a végtelenségig alkalmazkodók és szolgálatkészek. Számukra életbevágóan fontosak a kapcsolatok, az egyedüllétet fájdalmasan élik meg.

A legtöbb kompromisszumra a párkapcsolatában képes a MÉRLEG Szülött, de azért a lelke mélyén a felborult harmónia  elégedetlenséghez vezethet.

Ha társával kapcsolatban eléri azt a pontot, hogy már a hiresen jó diplomáciaia érzékével sem sikerül a problémákat elsimítani, akkor a munkájába öli minden erejét, idejét. Szinte „munkaalkoholistává” képes válni, mert ilyenkor a számára oly fontos kötődést, szolgáltkészséget a hivatásában éli meg.

ImageKézírásukban a szolgálatkészség és a másik ember felé fordulás erősen jobbra-dőlt betükben nyilvánul meg.
Kötöttség és nagy szárkilengések jellemzik; az alsó zónában az anyagiak, a luxus és a vágyak ereje miatt, a felső zónában pedig a szellemi értékek fontossá-ga miatt.
A középzóna, a hétköznapok, a mindennapi rutin szintje gyakran nincs kidolgoz-va. A kézirásuk levegős, sok a „fehér felület”, mert nagyon intuitív, érzékeny emberek ők. A hajszálvonalak megléte is erre utaló jegy.
                   
A tiszta vonalú, gyors és lendületes írásuk intellektuális beállítottságuk tükre, a girlandos kötésmódjuk pedig a befogadó, nyitott lelkületüket jelzi.

ImageAzok az Édesanyák, akiknek születési horoszkópjukban a MÉRLEG hangsúlyos (napjegy, ascendens, vagy a Hold által) gyermekükkel elnézőek, megengedő nevelési elveket vallanak.
Nem képesek fegyelmet tartani, és hamar azon kapják magukat, hogy gyermekük dönt helyettük.

Problémát az jelenthet, hogy konfliktuskerülő magatartásuk miatt lemondanak a gyermekkel szembeni követelményekről is.
Emellett azonban esztétikai érzéket és harmóniára való törekvést, a kellemes emberi légkör megteremtésének képességét nyujtja gyermekének.

Szeretettel várom mindazoknak kérdéseit, akiket a MÉLEG jegyével kapcsolatos
Személyiségjegyek mélyebben érdekelnek a Kérdezz-felelek rovatban

Utasi Ilona     (30 476 0009)
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...