KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A NYILAS szülöttek kézírása

Image A NYILAS napjegy uralkodója a Jupiter, az u.n. Nagy Szerencse bolygója. Részben ez az oka, hogy ritkán találkozhatunk tartósan csüggedt, rosszkedvű, vagy peches nyilas szülöttel.
Akiknél a Nyilas jegye hangsúlyossá válik (akár napjegy, akár az ascendens vagy a Hold van ebben a jegyben)  örök optimisták, mert bíznak saját erejükben, lelkesedésük, hitük töretlen. Kedélyük minden társaság kedvelt alakjává teszi őket, barátságuk szívmelengetően hat, mert segítőkészek és támogatóak a bajban is.

Temperamentumuk  következtében olykor elfelejtenek lakatot tenni a szájukra és olyasmit is kimondanak, amit nem kellene, de akkor már késő, mert  „repül a nyílvessző”. Õszinteségük igazságérzetükből fakad.

Nagyszerű ötleteiket nem mindig ők valósítják meg, de rendszerint annyian veszik körül őket, hogy mindig van kire rábízni a kivitelezést.

A Nyilas jegyű ember optimizmusa minden életterületét beragyogja, ezért bátrabban költ, kapcsolatait könnyedén köti és kedve szerint ápolja.

Érzelmi kapcsolatait is kellő önbizalommal és bizakodással kezeli még akkor is, ha zökkenőkel van teli, ugyanis nem mélyed el annyira az érzése tengerében, hogy fájdalmat okozzon magának.
Még a legelkötelezettebb kapcsolatában is féltve őrzi a szabadságát. A függet-lensége a legdrágább kincse, ezért olykor nem árt  – főleg az ifjú Nyilasoknál –  a körmükre nézni, mert kötelezettségeiket a nagy sietségben hajlamosak elfelejteni.

A Jupiteri hatás következtében a Nyilas szülött kézírása dinamikus, határozott vonalvezetésű, erőteljes nyomatékú, ami a stabil önbizalom, az impulzivitás mutatója.
Tüzes jegy ez, melynek szülötteiben hatalmas a küzdőszellem, ezért kézírásuk mozgalmas is lehet, jobbradőlt és nagy formátumu, lasszószerű áthúzásokkal.

Image

Aktivitásuk és vállalkozó kedvük következtében olykor felfelé tartó a sorirányuk, a betűformáik látványosak.
A telt középbetűk és az hurkossága jelzi, hogy szeretik a munkát, de az eredmé-nyeket egyedül kívánják „learatni”
Nem húzódnak meg a háttérben, büszkék arra, amit elértek, főleg akkor van ez így, ha a nagy kezdőbetűk kiemelkedően magasak, esetleg díszítettek.

Jól mozgósítják energiáikat, melyet a mozgáshangsúlyos írásképük mutat és a középzónában megjelenő szögesedések, arra utalnak, hogy idegen számukra a passzivitás.
Kézírásuk általában erősen, vagy csoportosan kötött, mert ők remek társasági emberek, akinek fontosak az emberi kapcsolatok.
Előfordulhat, hogy kézírásuk vertikálisan megnyúlik, mert a szellemi területeken otthonosan mozognak.
A szellős sortávolság, a magas „t” áthúzások, objektív szemléletet, fejlett igaz-ságérzetet és vezetői képességeket sejtetnek.
Kézírásuk nagy kiterjedése a szabadság szeretetéről, az ösztönök erejéről árul-kodik. Igazságos, de független emberek ők.

A Nyilas szülő kalandvágyó természete következtében sokat megenged gyermekeinek, főleg akkor, ha utazásról, sportról van szó, mert kockázatvállalásra, az élet felfedezésre bátorítja őket.
A szülő-gyermek kapcsolat inkább baráti közöttük, fegyelmezésre is alig kerül sor, ami olykor a gyermeki kötelezettségek  elhanyagolását eredményezi.


Továbbra is várom a fentiekkel kapcsolatos  kérdéseket, a kérdezz-felelek
rovatban

                                Utasi Ilona
                                30 476 0009
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...