KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A BAK szülöttek érzelmi élete

Image Ha  a Bak jegye hangsúlyossá válik a szülött horoszkópjában (akár a Nap, vagy az ascendens, vagy a Hold helyzete által)akkor Õ  a legvisszafogottabb és érzelmileg a leginkább tartózkodó személyiséggé válik.
Ha  a Bak jegye hangsúlyossá válik a szülött horoszkópjában (akár a Nap, vagy az ascendens, vagy a Hold helyzete által)akkor Õ  a legvisszafogottabb és érzelmileg a leginkább tartózkodó személyiséggé válik.

Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek érzések a lelkükben, hanem inkább azt, hogy a Szaturnusz, ennek a jegynek az ura, fékezi az érzelmeik áradását, kimutatását.

Kívülről magabiztosnak látszanak, de sok a belső bizonytalanság és a vivódás lényükben, amit nem mutatnak kifelé.
A Bak szülöttek nem képesek  azt a melegséget sugározni, amelyet belül éreznek, a szeretet kifejezése hiányzik az eszköztárukból.
Emiatt gyakran elszigetelődnek környezetüktől, magányosnak tűnnek, valójában belső stabilitásuk és értékrendjük következtében ez csak a látszat.

Az előző részben (Bak szülöttek jellegzetes kézírása) bemutatott kézírásuk is tükrözi mértéktartó és koncentrált személyiségüket, melyben az érzelgősségnek nem sok helye van.

Természetesen ők sem aszkéták, de a leginkább hajlamosak a fizikai élvezetek „félretevésére” egy magasabb vagy intellektuális cél érdekében.

Ezért lehetséges az, hogy a Bak szülöttek igazán a hivatásukban, munkájuk által tudnak érvényesülni és ott tudják gondoskodó és felelősségteljes lényüket meg-mutatni.
Vágyaikat képesek alárendelni feladataiknak, mert nála első a kötelesség, az előrejutás. Addig nem nyugszanak, amíg választott hivatásuk csúcsára nem ér-nek. Addig mélyítik tudásukat, addig gyarapítják tapasztalataikat, ameddig csak lehet, ezért az Õ vállukat jobban  nyomja a felelősség terhe, mert tudásuk birto-kában a problémákat is jobban átlátják.
Hová fér ezek után egy könnyed, holdfényes esti séta netán egy szál rózsa?

A tudatosság mindig az érzelmek áradásának fékje, a szaturnuszi Bak szülött pedig a maga fegyelmezett, ambiciózus természetével mindent a tudatosság, a célszerűség fényében vizsgál.

Ám, ha lemondunk a rózsaszín szemüveg nyújtotta komfortról és a színes világlátásról, netán  szükségünk volna egy olyan társra, akire mindig számíthatunk, akinek a türelme végtelen, az életet komolyan veszi, akkor bátran bízzuk rá magunkat egy Bak emberre.

Image Lehet, hogy egy-két romantikus, gyertyafényes vacsoráról le kell mondanunk, de kárpótlásként anyagi és érzelmi biztonságot nyújt. Õ az, aki nem szavakkal, hanem tettekkel bizonyít.
Nehéz helyzetekben rájuk lehet számítani, mert a részleteket éppúgy átlátják, mint a bonyolult dolgokat, ugyanis az emócióik visszafogása tárgyilagos véleményalkotásra teszi képessé Õket.
A Bak szülöttek segítőkészsége  pedig vetekszik a Vízöntő szülöttekével, melyről a következő cikkemben írok részletesen.


                                Utasi Ilona
                                Ha kérdései vannak, hívjon: 30 476 0009
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...