Szilvás-mandulás kosárka
- Részletek
- Kategória: Szabó Edina
Best Nike SneakersNike Air Force 1 07 Premium Just Do It AR7719-100 Shoes – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers Tegnap nagy örömömre még találtam szilvát a piacon, így ezt kihasználva vele párosítottam a mandulát.
Hozzávalók (12 lyukas muffinsütő formához):
20 dkg liszt
8 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál porcukor
egy csipet só
5-6 szem szilva
7-8 dkg mandula
fahéj
egy kevés cukor
Elkészítése
A tésztát a fenti hozzávalókból (a sóig bezárólag) összeállítom. Ha túl keménynek tűnik, egy kevés puha vajat tehetünk még hozzá.
A szilvát apró kockákra vágom, cukorral, valamint fahéjjal megszórom és összekeverem. Amíg a tésztát kinyújtom, addig állni hagyom a szilvát.
A mandulát durvára darálom.
A tésztát vékonyra nyújtom, majd egy vizespohárral köröket szaggatok belőle. Ezeket még tovább nyújtom, és a széleket derelyevágóval csipkézem. A kivajazott, kilisztezett sütőformákba helyezem, úgy hogy a körökből a szebb formázás kedvéért egy kis háromszöget kivágok. A kosárkák aljára egy kevés zsemlemorzsát szórok, hogy a nedvességet felszívja.
A szilvát a kosárkákba adagolom és meghintem a mandulával.
A maradék tésztából csillagokat szaggatok ki, és mindegyik kosár tetejére rakok egyet.
180 fokos sütőben kb. 25 percig sütöm.
Ha megsültek, fahéjas porcukorral szórom meg őket.