Márvány brownies

Túrós brownieKönnyen elkészíthető és napokig eláll. Már, ha marad belőle!
Adidas footwearNike - Shoes & Sportswear Clothing



127 g 60% csokoládé (haladóknak 70%)
127 g vaj
2 nagy tojás
3/4 pohár* cukor
1/2 pohár liszt
egy csipet só

A krémsajtos masszához:
1/4 pohár cukor
250 g Philadelphia sajtkrém
egy tk vaniliaesszencia
egy nagy tojás

Hozzávalók:
* 15 dkg vaj
* 20 dkg étcsokoládé
* 1 dl erős kávé
* 15 dkg cukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 2 tojás
* 20 dkg liszt
* 1 púpos evőkanál búzadara (gríz)
* egy csipet só

Krém:
* 25 dkg túró vagy krémsajt
* 10 dkg cukor
* 1 egész tojás
* 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra beállítjuk. Egy 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A vajat és a csokit összeolvasztjuk, majd beleöntjük a kávét. Hűlni hagyjuk. Belekeverjük a cukrot, vaníliát, és egy csipet sót.
3. Habosra keverjük a tojást és hozzáöntjük a csokis szószhoz. A lisztet összedolgozzuk a szósszal.

4. Egy másik tálban a krémtúrót habosra keverjük egy kanálka tejföllel a kézi robotgéppel (vagy mini kézi habverővel), majd hozzákeverjük a cukrot, vaníliát és tojást.
5. A csokis masszát beleöntjük a tepsibe, eligazgatjuk egy lapos fakanállal. Ráöntjük a krémtúrós masszát és egy lapos késsel márvány mintákat írókázunk bele.
6. Kb 30-35 percig sütjük – ne süssük túl! Hidegen kockákra szeleteljük.

Figyelem:  a márványos brownie nagyon finom, de kissé kalóriadús. Aki le szeretne lecsípni kicsit a kalóriákból, kókuszzsírt használjon, vagy oliva olajat és folyékony édesítőszert (14 vőkanál a tésztába, 3 evőkanál a krémbe).

turosbrowni