KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Gesztenyés tekercs

agesztenyes180Szabó Edina receptje

latest jordansNike SB Dunk Low Pro Summit White Wolf Grey AR0778-110 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers


Hozzávalók:
5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
egy csipet só
egy kevés olaj
fél tk sütőpor
25 dkg gesztenyemassza
1,5 dl tejszín
fél csomag habfixáló
fék ek porcukor


Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és krémesre keverjük. A fehérjébe egy csipet sót szórok, és kemény habbá verem.

A cukorral felvert sárgájához hozzáadom a lisztet és alaposan elkeverem, majd a sütőport is beleszórom. Ezután a kemény habot is hozzáöntöm és óvatosan, körkörös mozdulatokkal összeforgatom, végül egy kevés olajat öntök bele.
Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, és a sütőt előmelegítem 180 fokra. A piskótatésztát a tepsire öntöm és egyenletes vastagságúra simítom. Kb. 20 percig sütöm, vigyázva, hogy meg ne égjen sehol.
A gesztenyepürét villával összetöröm. A tejszínt a fél evőkanál porcukorral elkeverem, majd habverővel elkezdem felverni. Amikor még folyékony állagú, beleszórom a habfixálót is és kemény habot készítek belőle. A habot és a gesztenyemasszát összekeverem.

Ha megsült a tészta, egy tiszta konyharuhára kiborítom és lehúzom róla a sütőpapírt. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerem és ezt 3-4-szer megismétlem. Feltekerve hagyom kihűlni.
Amikor kihűlt, kitekerem a tésztát és a gesztenyés krémmel megkenem, úgy hogy mindenhová egyenletesen jusson.

Szabó Edina /Fahéjas Pate/

agesztenyes
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó