KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Ropogós karaj

aboroskaraj180Szabó Edina /Fahéjas Paté blogger/ receptje

Sports NewsUpcoming 2020 Nike Dunk Release Dates


Hozzávalók:
egy szép darab bőrös karaj (4 adagra számolva 1,2 kg-osat
vettünk csontjával, amiből leves főtt)
4 szelet mangalica szalonna
fél liter sör
só, bors

Elkészítése:
A karajt megmossuk és a bőrét bevagdossuk.

A szalonnaszeleteket beirdaljuk, és egy tepsi aljára sorakoztatjuk.

A karajt alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, majd bőrével felfelé a szalonnára tesszük.

Egy kevés vizet öntünk alá, és meglocsoljuk egy kevés sörrel. Lefedve, magas hőfokon addig sütjük, amíg meg nem puhul a hús.

Ezután a hőfokot visszavéve, újra meglocsoljuk a sörrel a húst és fedő nélkül sütjük tovább.
Addig sütjük, amíg szép piros és ropogós nem lesz a bőre.

A sörrel bizonyos időközönként újra meglocsoljuk, amíg az el nem fogy. A továbbiakban a tepsiben lévő szaftos lével öntözgetjük a sütés végéig.

Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.

aboroskaraj
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó