Skót krémes

Szabó Edina receptje

Buy SneakersNike Air Mag Back To The Future Limited Edition Shoes Online Ptf84A, Price: $129.99 - Air Jordan Shoes


Hozzávalók a tésztához:
* 30 dkg liszt
* 6 dkg margarin
* 5 dkg porcukor
* 1 egész tojás
* 1 csomag sütőpor
* fél dl tej

Hozzávalók a krémhez:
* 3 tojás sárgája
* 25 dkg porcukor
* kevés tej
* 2 vaníliás cukor
* 16 dkg liszt
* 1 liter tej
* 3 tojás fehérje
* egy csipet só

Elkészítése:
A tésztát a fenti hozzávalókból összegyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztva 3 lapot sütünk belőle.
A tojássárgákat a porcukorral kikavarjuk, és néhány csepp tejet adunk hozzá. Csomómentesen belekeverjük a vaníliás cukrot, a lisztet és az 1 liter tejet. Tűzre tesszük és krémmé főzzük.
Ha megfőtt a krém, a tojásfehérjéből a csipet sóval vert kemény habot óvatosan hozzákeverjük.
A krémet a lapok közé kenjük.
Ajánlott egy éjszakát állni hagyni, hogy a tészta jól megpuhuljon és könnyen szeletelhető legyen.