Mangalicás hús majonézes salátával
- Részletek
- Kategória: Sós
Nagyné Kovács Anita receptje
short url linkNike SB Dunk Low Pro Grey Blue Thunderstorm/Black/Light Cream BQ6817-200
SALÁTA
Hozzávalók:
Francia saláta alap ( fagyasztott ) 750 gr.
tejföl ( kis dobozos )
majonéz ( 4 evőkanál )
cukor ( 3 evőkanál )
Delikat ízlés szerint
vaj
Hozzávalók:
Francia saláta alap ( fagyasztott ) 750 gr.
tejföl ( kis dobozos )
majonéz ( 4 evőkanál )
cukor ( 3 evőkanál )
Delikat ízlés szerint
vaj
Elkészítés:
Kevés vajban és kevés vízzel megpároljuk a zöldségeket, fűszereket adunk hozzá.
Külön edényben kikeverjük a majonézt a cukorral, míg el nem olvad.
Borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, végül a kihűlt zöldségeket.
Összekeverjük, hűtőbe rakjuk.
HÚS
Hozzávalók:
Összekeverjük, hűtőbe rakjuk.
HÚS
Hozzávalók:
hús: Lehet bármilyen, mert finom! ( én jelen esetben csirkemellel csináltam )
Füstölt mangalica szalonna ( nem helyettesíthető, mert ez adja az ízt )
Delikat
fekete őrölt bors
Füstölt mangalica szalonna ( nem helyettesíthető, mert ez adja az ízt )
Delikat
fekete őrölt bors
Elkészítés:
A húst mossuk, feldaraboljuk vékony szeletkékre.
Egy szelet mangalica szalonnát felkockázunk apróra, majd serpenyőben sütni kezdjük.
Ha már kisült a zsírja belehelyezzük a hús darabkákat,, fűszerezzük, ha kicsit pirult már az alja
( ráragad a szalcsi ), akkor megfordítjuk, szintén fűszerezzük.Pirosra sütjük.
Tálaláskor tettem mellé főtt rizst, meg foghagymás pirítóst, amit készen lehet vásárolni...
Almaszeletekkel, paradicsommal díszítettem.
Nagyon finom, és egészséges is!
Jó étvágyat!
Nagyné Kovács Anita, Tard
Nagyné Kovács Anita, Tard