Egy üdítő mediterrán ital: uborkavíz
- Részletek
- Kategória: Italok
Érdemes kipróbálni, egészséges és finom!
latest Nike Sneakersnike headquarters SneakersTudományosan alátámasztott tény, hogy az uborka klasszisokkal több ásványianyagot, pektint és fehérjeszerű anyagot tartalmaz, mint a citrusok.
Ráadásul a pektin jót tesz az energiaital, kóla, kávé, stb által megviselt gyomor nyálkahártyájának.
Meleg szívvel ajánlom hideg italként ezt a déli népektől származó különlegességet. Fogyókúrázóknak főként remek szomjoltó, mivel nem kelt éhséget, mint a savanykás gyümölcslevek!
Hozzávalók:
- 4-5 vékony karikára vágott uborka
- pincehideg szénsavmentes ásványvíz
- jégkocka
Elkészítés:
Bedobáljuk az uborkakarikákat a vízbe.
Betesszük pár percre a hűtőbe.
Fogyasztás előtt 2-3 jégkocka még kellemesebbé teszi!
Mivel magas az ásványianyag tartalma, tökéletesen oltja a szomjunkat.
Mivel magas a pektintartalma, védőréteget képez az ajkakon (rugalmassá téve azt), megszünteti a szájszárazságot és kibéleli a gyomrot.
Kellemes felüdülést uborkavízzel!