Cserepes-virágos muffin
- Részletek
- Kategória: Ünnepi receptek
Igazán érdemes elkészíteni, mert garantált siker akár ajándékként, akár vendégfogadásra
bridgemediaNike Foamposite News & Release Dates
Hozzávalók 6 db kisebb cseréphez:
Félüveg meggybefőtt (a bolti nagyobbfajtából)
40 dkg liszt, 10 deka búzadara, vagy zsemlemorzsa
1 zacsló sütőpor
6 púpos evőkanál kakaópor
1 tábla étcsoki
2 tojás
15 dkg cukor (vagy méz)
15 dkg puha vaj / olivaolaj
1 pohárka tejföl (175g)
a meggybefőtt leve
egy kevés tej, hogy a massza tejfölsűrűségű legyen
néhány tisztára suvickolt és kiszárított új virágcserép
vaj + zsemlemorzsa a kikenéshez
néhány szál megmosott és lecsöpögtetett citromfű, vagy menta ágacska, vagy "ehető" virág (pl rózsa, szegfű, bodza).
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A cserepeket kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. a fölösleget kirázzuk belőle.
A meggybefőttet lecsepegtetjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a zsemlemorzsával (vagy búzadarával), a kakaóval és a csokidarabokkal.
A meggybefőttet lecsepegtetjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a zsemlemorzsával (vagy búzadarával), a kakaóval és a csokidarabokkal.
A vajat elkeverjük a cukorral, utána a tojásokkal majd hozzáadjuk a tejfölt, majd a meggylevet, tejet.
A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojásos keveréket. Átforgatjuk egy széles fakanállal, majd jöhet bele a meggybefőtt.
A tésztát a csrerepekbe töltjük 3/4-ig, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Javaslom, hogy egy sütőlemezre állítsuk a cserepeket és a középtől egy fokkal lejjebb helyezzük el.
A megsült muffinokat hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt tűzdeljük bele a növénykéket.
A növénykék tövéhez kevés tejszínhabot is nyomhatunk.