KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Hagymaleves cipóban

ImageA cipóban tálalt leves nagyon látványos, finom és az utolsó falatig ehető.

Running SneakersM2k Tekno

Nem minden cipó alkalmas leves tálalására. Keményhéjú, kisebb - lehetőleg barna - cipót keressünk és még mielőtt vendégeknek tálalnák, próbáljuk ki, hogy kibírja-e átázás nélkül azt az időt, ami alatt elfogyasztható.

Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg burgonya
- 1 l húsleves, kockából
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 dl tejszín
- 4 db a zsömlénél alig nagyobb rozscipó
- 1 csokor snidling
- 2 db ecetes uborka

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, felöntjük a húslevessel, és felforraljuk. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
A hagymát és az uborka kockákat a levesbe tesszük, és lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya és a hagyma is megpuhul.
A tűzről levesszük, merülőmixerrel pépesítjük.
Õrölt borssal, köménnyel, és ha szükséges, sóval ízesítjük, majd a tejszínnel simára keverjük. Amíg a leves fő, a cipók tetejéről egy-egy szeletet levágunk, és a cipók belét kikaparjuk. A forró levest a kistányérra állított cipókba merjük, a tetejét finomra vagdalt snidlinggel meghintve máris tálaljuk.

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...