- Részletek
-
Kategória: Ünnepi receptek
-
Megjelent: 2009. december 27. vasárnap, 18:08
-
Találatok: 15774

Fekete Edit küldte a receptet
Nike footwearAir Jordan 1
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj egyben (csont nélkül)
1 doboz körszeletes ananászbefőtt (vagy 1 db friss ananász)
10 dkg vékonyra szelt húsos szalonna
4 gerezd fokhagyma
fél dl oliva olaj
só, fehérbors
Elkészítés:
A karajt megmossuk, a tetejét bevagdossuk (csak annyira, hogy az ananász karika beleférjen) és a fűszerekkel jól bedörzsöljük.
Az olajat egy kisebb sütőformában felforrósítjuk (amekkorában a hús elfér), és átsütjük benne a karaj minden oldalát.
Ezután a tepsibe helyezzük.
A bevagdalt résekbe helyezzük az ananász karikákat.
Beborítjuk a vékony szalonna szeletekkel.
Meglocsoljuk olajjal, alufóliával letakarjuk, és forró sütőben puhára sütjük, közben levével locsolgatjuk. Amikor megpuhult, kivesszük a tepsiből és szép tálra helyezzük. A tetejét leöntjük fél dl konyakkal és meggyújtjuk.
Ünnepi alkalmakkor kínáljuk. Leginkább rizsköret illik hozzá.
Tipp:
Készíthetjük ujjnyi szeletekre vágott pulyka, vagy csirkemellből is.
Fekete Edit,
Nagykőrös