Autópálya torta
- Részletek
- Kategória: Technikák, ötletek
Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete: Kisfiúk születésnapi zsúrjára remek meglepetés lehet a következő
torta. Bármilyen ízben készíthetjük, az ünnepelt ízlésének megfelelően.
Adidas footwearAsics Onitsuka Tiger torta. Bármilyen ízben készíthetjük, az ünnepelt ízlésének megfelelően.
Kellékek:
* kör alakú sütőforma
* tortadíszítő készlet
* műanyag járművek
* kör alakú sütőforma
* tortadíszítő készlet
* műanyag járművek
Az összeillesztés menete:
2db kör alakú piskótát sütünk,ha kihűltek a körök egy-egy szélét egyenesre vágjuk.
Ezután vízszintesen is felvágjuk a lapokat 2-3 részre, majd megtöltjük krémmel.
Az egyenes részeket egymáshoz illesztjük,a hézagot krémmel töltjük ki.
A torta tetejére csokoládémázt öntünk,dermedni hagyjuk.
A torta oldalát és tetejét a képeken látható módon tejszínnel díszítjük.
Ezután elrendezzük rajta az alaposan megtisztított műanyag járműveket.
A tortát kis papír zászlókkal vagy kis KRESZ táblákkal díszítjük.
A képen látható torta hozzávalói:
* 20 tojás
* 20 ek.cukor
* 20 ek.liszt
* 1-1 késhegynyi sütőpor
* 2db tortabevonó
* 13 dkg vaj
* 3 cs gesztenyemassza
* 1l növényi alapú habalap
* 1cs tejszínhabpor a hab fixálásához
* zöld ételfesték
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk.2 db piskótát sütünk 10-10 tojásból.
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojásfehérjéket kissé felverjük,hozzáadunk 10 ek cukrot, ezzel tovább verjük,míg fényes,kemény habot kapunk.
Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat,tovább keverjük.
A sütőporral elkevert lisztet lassacskán adagoljuk a masszához és kanállal könnyedén
elkeverjük.
A képen látható torta hozzávalói:
* 20 tojás
* 20 ek.cukor
* 20 ek.liszt
* 1-1 késhegynyi sütőpor
* 2db tortabevonó
* 13 dkg vaj
* 3 cs gesztenyemassza
* 1l növényi alapú habalap
* 1cs tejszínhabpor a hab fixálásához
* zöld ételfesték
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk.2 db piskótát sütünk 10-10 tojásból.
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojásfehérjéket kissé felverjük,hozzáadunk 10 ek cukrot, ezzel tovább verjük,míg fényes,kemény habot kapunk.
Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat,tovább keverjük.
A sütőporral elkevert lisztet lassacskán adagoljuk a masszához és kanállal könnyedén
elkeverjük.
A masszát sütőformába öntjük majd 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
A megadott idő hőlégkeveréses sütésre vonatkozik.
A piskóta közepét próbatűvel megszúrjuk,ha teljesen száraz,a tésztánk elkészült.
A piskótákat hűlni hagyjuk,majd felvágjuk.
Krém: a habalapot felverjük, lassan hozzáadjuk a tejszínhabport ezzel tovább keverjük.
3 cs gesztenyemasszát villával összetörünk, hozzáadjuk a hab felét,keverőgéppel alaposan átkeverjük, a piskótát megtöltjük.
A tortabevonókat gőz felett felolvasztjuk,hozzáadjuk a vajat,elkeverjük, majd a tortára öntjük.
Krém: a habalapot felverjük, lassan hozzáadjuk a tejszínhabport ezzel tovább keverjük.
3 cs gesztenyemasszát villával összetörünk, hozzáadjuk a hab felét,keverőgéppel alaposan átkeverjük, a piskótát megtöltjük.
A tortabevonókat gőz felett felolvasztjuk,hozzáadjuk a vajat,elkeverjük, majd a tortára öntjük.
Ha a csokoládémáz megdermedt habbal kidíszítjük a torta oldalát és tetejét.
A habot ételfestékkel is színezhetjük,így készíthetünk füvet, bokrokat a tortára.
Sok sikert!
Sok sikert!