Torta jegesmedvékkel
- Részletek
- Kategória: Technikák, ötletek
Asics shoesNike Air Foamposite Pro "YEEZY" Video Review
Hozzávalók
Piskóta
* 10 tojás
* 10 kanál cukor
* 5 kanál rétesliszt
* 4 kanál finomliszt
* 1 kanál kakaópor
Krémek
* 1 üveg meggybefőtt
* 1 vanília pudingpor
* 3-4 kanál cukor
* 1-2 kanál kakaópor
* 1l cukrászati habalap
* habpor
Díszítés
* Formix massza
* Chokoflex massza
Elkészítése
A Formix masszából készítsük el a jegesmedvéket a képen látható módon.
A macik fejéhez formáljunk egy gömböt, a felső részt kicsit megcsípve alakítsuk ki a füleket.
Az alkotórészeket kicsit vizezzük be és illesszük össze.
A figurák orrát készíthetjük choloflexből vagy cukorgyöngyből .
Az alkotórészeket többféleképpen összeilleszthetjük.
A jégtáblákhoz nyújtsuk ki a masszát,vágjunk belőlük téglalapokat.
A téglalapok tetejét szabálytalanul vágjuk ki.
Az itt megmaradt masszából gyúrjunk hógolyókat.
A figurákat hagyjuk kicsit száradni,különösen a jégtáblákat.
10 tojásból süssünk piskótát.
A meggylét vízzel egészítsük ki fél liternyire majd keverjük ki a pudingporral és a cukorral.
Adjuk hozzá a meggyet és főzzük meg.
A meggyes masszát jól hűtsük le.
A habalapot verjük fel,fixálóként keverjünk hozzá egy kevés habport.
A habot osszuk 3 részre: az egyik részt fehéren hagyjuk, a másodikat összekeverjük a meggyes masszával, a harmadikhoz kakaóport adunk.
A torta alsó lapját a meggyes, a felsőt kakaós krémmel kenjük meg.
A tortát fehér habbal díszítjük és tetszés szerint elhelyezzük rajta a macikat, a jégtáblákat és a hógolyókat.