Boszi torta
- Részletek
- Kategória: Technikák, ötletek
Gyenis Bernadett receptje
Best Nike SneakersNikeHozzávalók
* Piskóta
* 10 tojás
*10 ek. cukor
* 10 ek. liszt
* késhegynyi sütőpor
Krém
* 2 vanília puding
* 7 dl tej
* 4-5 ek. cukor
* 2db citrom leve
* 1 l cukrászati habalap
* 1 habpor
Díszítés
* ételfestékek (piros,zöld)
* kakaópor
* formix massza (vagy marcipán)
* chokoflex massza (vagy barna marcipán)
* 1 db télifagyi
Elkészítése
10 tojásból piskótát sütünk.
A két pudinport a cukorral 7dl tejben felfőzzük.
Hozzáadjuk a két citrom levét.
A habalapot felverjük, fixálóként kevés habport adunk hozzá.
A hab egyharmad részét a kihűlt krémhez adjuk.
A tortát megtöltjük krémmel.
A külsejét rózsaszín habbal díszítjük.
A formix masszából két nagyobb kört szaggatunk és két pici golyót gyúrunk.
A chokoflex masszából két kicsi kört szaggatunk,egy pici golyót gyúrunk, majd elkészítjük belőle a boszi száját és két szemöldökét is.
Barna habból elkészítjük a boszi haját.
A télifagyit a tortára tesszük és zöld habbal körbedíszítjük.