Ananászos sonkasült
- Részletek
- Kategória: Húsvét
Amennyiben a vendégeinket szeretnénk elkápráztatni, mindenképpen ajánlom ezt a nagyon finom sültet.
url cloneAir Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale
Hozzávalók:
* 1 kisebbfajta csontnélküli füstölt sonka
* 1 friss ananász felkarikázva
* 1 csomag szegfűszeg
* 1 liter fehérbor, vagy gyümölcsbor
* víz
* 1,5 deci kókuszolaj, vagy olivaolaj
* 2-3 ágacska friss rozmaring
* dizsoni mustár
* fél csésze barnacukor
Elkészítése:
Tegyük fel főni a sonkát a bor és annyi víz keverékében, ami ellepi, majd tegyük hozzá a rozmaringot is.
Fedjük be és főzzük puhára. Arra azonban vigyázzunk, ne főjjön szét.
Ha megfőtt, emeljük ki a vízből és egy kiolajozott tepsibe tegyük.
Dörzsöljük be a mustárral körben. Az ananász karikákat a szegfűszeggel megtűzdelve helyezzük el szépen, sorban a sonkán.
Locsoljuk meg kókuszolajjal és tegyük forró sütőbe.
Süssük addig, amíg az ananász kissé pirulni kezd.
Időnként locsolgassuk meg a tetejét a lével, ami alatta keletkezik.
Közben a barnacukrot karamellizáljuk a tüzhelyen. Öntsünk hozzá 1 deci vizet és olvasszuk fel.
Öntsük a sonkára és tegyük vissza még 4-5 percre a sütőbe.
Jó étvágyat hozzá!