Az eszkimó torta kelléke a marcipán pingvinpingvin.
Hozzávalók:
vagy színes marcipán, vagy fehér és ételfesték
Színek: középkék, fehér, narancs, sötétkék
(a sötétkék marcipán a szemhez lesz és helyettesíthető apró fekete maggal (pl.: fekete szezámmag).
Elkészítés:
A fotó alapján először hengergessünk egy kék és egy fehér 5cm átmérőjű gombócot és egy kisebb narancsszínű gömböt.
Második lépésben a kék gombócot osszuk egy másfél centis gömre és egy nagyobbra. A kicsi lesz a fej. Erre ragasszunk egy pici kék csőröcskét.
A ragasztáshoz használhatjuk a korábbiakban elkészített cukormázat.
Készíthetjük úgy is, hogy a fejecskéből húzzuk ki és alakítjuk a csőrt.
A maradék kék gombócot nyújtsuk laposra egy fakanál nyelével, majd egy pogácsaszaggatóval vágjunk ki egy kört.
Éles késsel szabjunk 3 cakkot az aljára.
A fehér gömbből készítsük el a pingvin testét.
Ha túl nagy a fejhez képest, vegyünk le belőle keveset.
Gyurmázzuk meg a lábacskákat és a szemet, majd rögzítsük.
Ha a süteményes tál szélére jégcsapos dekorációt szeretnénk, akkor első lépésben töltsük
A kinyomtatott minta alapján egy A/3-as rajzlapból vágjuk ki a jégcsapot.
A rajzlap felületét kenjük át a kissé felolvasztott cukormázzal és szórjuk le porcukorral.
Ezután rögzítsük a tál szélére úgy, hogy kb 1 cm-t behajtunk a tálkára. A ragasztáshoz szintén cukormázat használjunk.
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat a fogyasztásához!