Becsípett sárgarépaleves
- Részletek
- Kategória: Húsvét

Hozzávalók:
* 60 deka sárgarépa
* 2 ek. vaj
* 1 deci sherry
* 6 deci zöldségleves
* só, bors
* 1 deci tejszín
* citromlé
* 5 deka füstöltsonka vékonyan szeletelve
Elkészítése:
A répát megpucoljuk és apróra vágjuk, a vajban megdinszteljük, a sherryvel leöntjük, 1-2 percig pároljuk.
A forró levest hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk és 20 percig közepes tűzön főzzük.
A forró levest hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk és 20 percig közepes tűzön főzzük.
A tejszínt beleöntjük, majd pürésítjük.
Citromlével ízesítjük.
A sonkát vastag csíkokra vágjuk és ezzel tálaljuk.
Tipp: sherry helyett narancslével is elkészíthető!
