Trüffel csodák
- Részletek
- Kategória: Édességek
Talán nincs is olyan ember, aki ne imádná ezt a fajta édességet!
latest jordan SneakersFragment x Air Jordan 1 Retro High OG Black/Sport Blue-White
60 db trüffelhez:
* 30 deka keserűcsoki (finomra reszelve)
* 10 deka tejcsoki (finomra reszelve)
* 1,5 deci nyers tejszín (ne ultrapasztőrözött legyen!)
* 1 rúd valódi vanília
* 6 púpos evőkanál szobahőmérsékletű natúr vaj (nem sózott és nem margarin!)
* 6 púpos evőkanál valódi kakaópor (nem instant cukrozott!!) - a hengergetéshez
* 30 deka keserűcsoki (finomra reszelve)
* 10 deka tejcsoki (finomra reszelve)
* 1,5 deci nyers tejszín (ne ultrapasztőrözött legyen!)
* 1 rúd valódi vanília
* 6 púpos evőkanál szobahőmérsékletű natúr vaj (nem sózott és nem margarin!)
* 6 púpos evőkanál valódi kakaópor (nem instant cukrozott!!) - a hengergetéshez
Elkészítése:
* A lereszelt keserű csokoládét egy fémtálba tesszük. Gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az előtte habosra kevert szobahőmérsékletű vajat. Miután alaposan összekevertük az eddigieket, hozzátesszük a tejszínt, és újabb alapos keverés következik.
* Tegyük mélyhűtőbe 30 percre a trüffel masszát.
* Ha megkötött, kiskanállal apró - kb 1dekás - darabokat szaggatunk a masszából.
* Nedvesítsük be vízzel akezünket és dió nagyságú golyókat formázzunk belőle.
* Az így kapott golyókat tegyük zsírpapírra, majd kb 10 percre tegyük be őket a fagyasztóba. Ez idő alatt a reszelt tejcsokit olvasszuk fel egy tálban.
* Ha a golyócskák megkötöttek, egy kávésknálnyi olvadt tejcsokoládét tegyünk a tenyerünkbe, és egyenként forgassuk át benne a golyókat. Ezután tegyük őket vissza a zsírpapírra, majd újabb 10 percre a fagyasztóba.
* Ha megkeményedett rajtuk a csokoládé, mégegyszer megismételjük a csokiban megforgatást, majd forgassuk meg a kakaóporban. Újabb 10 percre hűtőbe tesszük őket.
* A kész trüffel golyókat lehetőleg pár órán át érleljük a hűtőben, de akár azonnal is kínálhatjuk behűtve.
* A lereszelt keserű csokoládét egy fémtálba tesszük. Gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az előtte habosra kevert szobahőmérsékletű vajat. Miután alaposan összekevertük az eddigieket, hozzátesszük a tejszínt, és újabb alapos keverés következik.
* Tegyük mélyhűtőbe 30 percre a trüffel masszát.
* Ha megkötött, kiskanállal apró - kb 1dekás - darabokat szaggatunk a masszából.
* Nedvesítsük be vízzel akezünket és dió nagyságú golyókat formázzunk belőle.
* Az így kapott golyókat tegyük zsírpapírra, majd kb 10 percre tegyük be őket a fagyasztóba. Ez idő alatt a reszelt tejcsokit olvasszuk fel egy tálban.
* Ha a golyócskák megkötöttek, egy kávésknálnyi olvadt tejcsokoládét tegyünk a tenyerünkbe, és egyenként forgassuk át benne a golyókat. Ezután tegyük őket vissza a zsírpapírra, majd újabb 10 percre a fagyasztóba.
* Ha megkeményedett rajtuk a csokoládé, mégegyszer megismételjük a csokiban megforgatást, majd forgassuk meg a kakaóporban. Újabb 10 percre hűtőbe tesszük őket.
* A kész trüffel golyókat lehetőleg pár órán át érleljük a hűtőben, de akár azonnal is kínálhatjuk behűtve.