Halloween desszert
- Részletek
- Kategória: Édességek
Best jordan SneakersAir Jordan
Gesztenyés
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
3-4 evőkanál forró tej
2 evőkanál porcukor
pár szem magozott meggy befőtt
1 tábla fehér csoki
1 tábla Katica tejbevonó
esetleg rum aroma (ez nagyon mű-dolog, nem nagyon ajánlom)
10 dkg vaj
Elkészítés:
A gesztenyét elkeverjük a tejjel és a porcukorral, hogy könnyen formázható, de ne túl lágy masszát kapjunk.
Egy alufóliával kibélelt lapra halmozzunk belőle szellem formájú kupacokat, úgy hogy mindegyikbe jusson 1-2 szem meggy befőtt.
A vajat felolvasztjuk a tűzhelyen és hagyjuk egy kicsit "sercegni", hogy kisülhessen belőle a fölös nedvesség.
A csokikat is felolvasztjuk gőz fölött, vagy mikróban.
Mindkét csokifajtához hozzákeverjük a vajat.
A fehér csokival leöntjük a szellemke kupacok egyik felét (de 1 kevés csokit hagyjunk a dekorálásra)
A barna csokival leöntjük a szellemke kupacok másik felét (de 1 kevés csokit hagyjunk a dekorálásra)
Hagyjuk kihűlni.
Végezetül a maradék csokival íróka segítségével szemet pöttyögtetünk az ellentétszínű csokiszellemekre.
Sárgarépás
Hozzávalók:
30dkg reszelt sárgarépa
1 deci méz
10 deka darált keksz
10 dkg ledarált (előtte alaposan megmosott) mazsola
10 dkg ledarált datolya
10 dkg ledarált füge
5 dkg darált dió, vagy mandula
reszelt narancshéj
3 evőkanál narancsszörp
1 tábla fehércsoki
1 tábla Katica tejbevonó
20 dkg vaj
Elkészítés:
A 10 dkg cukrot 4evőkanál vízzel sziruppá főzzük, majd beleforgatjuk a sárgarépát és 3 percig forraljuk benne.
Kihűtjük, összedolgozzuk gyúrható masszává. Annyi narancsszörpöt adagoljunk, amennyit igényel.
A többi a fentebbi leírás szerint készül.
Sok sikert hozzá!