Csokitojás Limoncelloval
- Részletek
- Kategória: Édességek
Running sneakersMiesten kengät laajasta valikoimasta
Aki a likőrt is saját kezűleg szeretné elkészíteni, itt találja meg a receptet
Aki a marcipánt olcsóbb, de tökéletesen hasonló ízű és állagú összetevővel szeretné helyettesíteni, itt találja meg a receptet
Hozzávalók:
* 40 dkg marcipán
* 1 dl limoncello (citrom likőr)
* 1 tk. reszelt citromhéj
* 10 dkg porcukor
* 20 dkg csoki bevonó
* 100 dkg fehér csoki
* 1 tk. reszelt citromhéj
Elkészítése:
Keverjük össze a marcipánt, a Limoncellot vagy más citrom likőrt, a citromhéjat és 10dkg porcukrot.
Osszuk a masszát 12 egyenlő részre és formázzunk belőle kis tojásokat. Előtte azonban kevés porcukrot szórjunk a kezünkre, mert így egyszerűbb lesz megformázni.
Vízfürdő felett olvasszuk fel a barna csokoládét és vonjuk be vele a tojásokat és hagyjuk, hogy rádermedjen.
Olvasszuk fel a fehér csokit is, tegyük hanzsákba és vékony sugárban húzzunk csíkokat a tojásokra.
Végezetül hintsünk rájuk kevés reszelt citromhéjat.