Csokis eper desszert
- Részletek
- Kategória: Édességek
short url linkNike SF-AF1
Hozzávalók:
* nagyszemű, friss eper
* 1 tábla csokoládé (fehér, barna)
* 5 deka vaj
* olvasztó edény
* cérna
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk és addig melegítjük, amíg kiserceg belőle a víz.
Lehúzzuk a tűzhelyről és hozzátesszük a darabosra tört csokit. elkevergetjük, majd alacsony hőfokú platnira téve felolvasztjuk folyamatos keverhetés mellett.
Az eperről ne távolítsuk el a szárát, viszont alaposan mossuk meg és hagyjuk megszáradni, vagy itassuk le róla az utolsó csepp vizet is. Kössünk rá cérnát a szárára.
Ezután mártsuk "derékig" a csokiba, majd függesszük fel, hogy rászilárdulhasson a csoki.
A képen látható módon egy cserépbe oázis tűzőalapot helyezünk és hurkapálcára erősítjük a csokis eperszemeket