Spanyol krémtorta
- Részletek
- Kategória: Édességek
Finom is, szép is - igazi ünnepi csemege!
Nike sneakersnike air jordan 1 yellow ochre paint samples CD0463-401 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers
Ennek a receptenek a különlegessége, hogy nem szerepelnek benne mesterséges adalékanyagok (ha a babapiskóta sem tartalmaz ilyesmit).
Hozzávalók:
* 35 deka babapiskóta
* 2dl tej
* 1liter tej a töltelékhez
* 10 deka liszt (vagy 8 deka rizsliszt, vagy étkezési keményítő)
* 10 deka porcukor
* 3 evőkanál kakaó
* 2 tojás
* 10 deka vaj
* 20 deka eper
* kevés kókuszreszelék
* 60 cm-es rózsaszín szalag ("szép" masni kötése )
Elkészítése:
A lisztet (vagy rizslisztet), a porcukrot, a kakaót összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk az 1 liternyi tejet, majd a villával felvert egész tojásokat.
Alacsony hőmérsékleten állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat.
A babapiskótákat egyenként belemártjuk a 2 decinyi, tányérba öntött tejbe. Csak egy pillanatra mártsuk bele, nehogy eláztassuk!
Egy tortaformát kibélelünk vékony műanyag fóliával (FolPack)
Az oldalát és alját sorban kirakjuk a tejbemártott babapiskótákkal. Rákenünk 7-8 evőkanálnyi félig kihűlt krémet és ráhelyezünk pár szem apróra vágott epret.
Megint tejes piskótasor következik, aztán krém és eper...
Így rétegezzük egészen a piskóták tetejéig, vagis egy centivel a pereme alatt fejezzük be.
Ráhelyezzük a félbevágott epreket körben. Középen hagyunk egy kisebb kört. Erre kókuszreszeléket szórunk.
Hagyjuk a hűtőben 3-4 órát pihenni.
Miután alaposan megdermedt, szedjük ki a tortaformából és kössük a "dereka" köré a szalagot. Tegyük vissza a hűtőbe felhasználásig.
Ha csak felnőttek fogyasztják, akkor 2-3 evőkanál konyakkal elkevert tejbe forgathatjuk a piskótákat.
A rétegek közé darált dió, mogyoró, vagy csokireszelék is kerülhet.
Természetesen készülhet pudigporral is, de annak műíze meg sem közelíti ennek a természetes aromáját.
A rizslisztet érdemes beszerezni, mert nem csomósodik, kevesebb kalóriát tartalmaz, jobban sűrűsödik és finomabb az íze. Használható főzelékekhez is. Ráadásul gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Azonban a torta esetében a piskótát is gluténmentesre kell cserélni, ha lisztérzékeny ünnepeltnek készítjük.
Hozzávalók:
* 35 deka babapiskóta
* 2dl tej
* 1liter tej a töltelékhez
* 10 deka liszt (vagy 8 deka rizsliszt, vagy étkezési keményítő)
* 10 deka porcukor
* 3 evőkanál kakaó
* 2 tojás
* 10 deka vaj
* 20 deka eper
* kevés kókuszreszelék
* 60 cm-es rózsaszín szalag ("szép" masni kötése )
Elkészítése:
A lisztet (vagy rizslisztet), a porcukrot, a kakaót összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk az 1 liternyi tejet, majd a villával felvert egész tojásokat.
Alacsony hőmérsékleten állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat.
A babapiskótákat egyenként belemártjuk a 2 decinyi, tányérba öntött tejbe. Csak egy pillanatra mártsuk bele, nehogy eláztassuk!
Egy tortaformát kibélelünk vékony műanyag fóliával (FolPack)
Az oldalát és alját sorban kirakjuk a tejbemártott babapiskótákkal. Rákenünk 7-8 evőkanálnyi félig kihűlt krémet és ráhelyezünk pár szem apróra vágott epret.
Megint tejes piskótasor következik, aztán krém és eper...
Így rétegezzük egészen a piskóták tetejéig, vagis egy centivel a pereme alatt fejezzük be.
Ráhelyezzük a félbevágott epreket körben. Középen hagyunk egy kisebb kört. Erre kókuszreszeléket szórunk.
Hagyjuk a hűtőben 3-4 órát pihenni.
Miután alaposan megdermedt, szedjük ki a tortaformából és kössük a "dereka" köré a szalagot. Tegyük vissza a hűtőbe felhasználásig.
Ha csak felnőttek fogyasztják, akkor 2-3 evőkanál konyakkal elkevert tejbe forgathatjuk a piskótákat.
A rétegek közé darált dió, mogyoró, vagy csokireszelék is kerülhet.
Természetesen készülhet pudigporral is, de annak műíze meg sem közelíti ennek a természetes aromáját.
A rizslisztet érdemes beszerezni, mert nem csomósodik, kevesebb kalóriát tartalmaz, jobban sűrűsödik és finomabb az íze. Használható főzelékekhez is. Ráadásul gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Azonban a torta esetében a piskótát is gluténmentesre kell cserélni, ha lisztérzékeny ünnepeltnek készítjük.