Gazdag gyümölcssaláta
- Részletek
- Kategória: Édességek
A gyümölcssaláta rostokban, vitaminokban gazdag, könnyű, frissítő édesség.
affiliate link traceAir Jordan 1
Hozzávalók (óriás adaghoz):
* 3 szem nagy alma
* 20 deka eper (vagy bármilyen idénygyümölcs)
* 1 narancs
* fél doboz ananász befőtt (levével együtt)
* 2 citrom leve
* 5 evőkanál méz
* 2 deci víz
* félmaréknyi jóminőségű mazsola
* 1 kávéskanál friss reszelt gyömbér (elhagyható)
* csipetnyi fahéj (elhagyható)
Elkészítése:
A mézet, a vizet elkeverjük a citromlével (gyömbérrel) és egy nagyobb salátástálba öntjük. Beleszórjuk a megmosott mazsolát.
Az almát 1 centis kockákra vágjuk és gyorsan beledobjuk a lébe, nehogy bebarnuljon.
Sorra hozzáadjuk az apró körcikkekre vágott narancsot, a féldoboz ananász (lével együtt) valamint az idénygyümölcsöt (eper, málna , meggy, barack, szilva, szőlő, stb). Többféle gyümölcs kerülhet bele, mert minél gazdagabb, annál különlegesebb.
Ellenben málnát, dinnyét, cseresznyét ne tegyünk bele, mert bármilyen finomak, gyülölcssaláthoz nem alkalmasak.
Miután az összes hozzávaló belekerült, tegyük a hűtőbe.
1-2 óra múlva már fogyasztható, de igazán másnapra lesz finom, mikor az ízek átjárják egymást.
Gazdagíthatjuk tejszínhabbal, de önmagában is első osztályú finomság.
* 20 deka eper (vagy bármilyen idénygyümölcs)
* 1 narancs
* fél doboz ananász befőtt (levével együtt)
* 2 citrom leve
* 5 evőkanál méz
* 2 deci víz
* félmaréknyi jóminőségű mazsola
* 1 kávéskanál friss reszelt gyömbér (elhagyható)
* csipetnyi fahéj (elhagyható)
Elkészítése:
A mézet, a vizet elkeverjük a citromlével (gyömbérrel) és egy nagyobb salátástálba öntjük. Beleszórjuk a megmosott mazsolát.
Az almát 1 centis kockákra vágjuk és gyorsan beledobjuk a lébe, nehogy bebarnuljon.
Sorra hozzáadjuk az apró körcikkekre vágott narancsot, a féldoboz ananász (lével együtt) valamint az idénygyümölcsöt (eper, málna , meggy, barack, szilva, szőlő, stb). Többféle gyümölcs kerülhet bele, mert minél gazdagabb, annál különlegesebb.
Ellenben málnát, dinnyét, cseresznyét ne tegyünk bele, mert bármilyen finomak, gyülölcssaláthoz nem alkalmasak.
Miután az összes hozzávaló belekerült, tegyük a hűtőbe.
1-2 óra múlva már fogyasztható, de igazán másnapra lesz finom, mikor az ízek átjárják egymást.
Gazdagíthatjuk tejszínhabbal, de önmagában is első osztályú finomság.