Desszert sárgarépával
- Részletek
- Kategória: Édességek
Tölgyfaszegi Linda ötlete
Best Authentic SneakersNike Air Force 1 07 LV8 Utility White AJ7747-100 Shoes for Sale – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers
Az alábbi desszertet azoknak ajánlom, akik szeretik a nagyon édes ízeket. Az elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény pedig egy nagyon izgalmas és különleges ízű finomság.
Hozzávalók:
1 db nagyobb (esetleg több kisebb sárgarépa)
10 dkg mazsola
10 dkg finomra vágott dió
kevés citromlé
5 kanál cukor
2 kanál méz
1 dkg vaj
Elkészítés menete:
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi 2 kanál cukorral a pár csepp citromlével és a mazsolával addig főzzük, míg a répa közepesen puha lesz, ez kb. 10-15 perc. Nem szabad puhára főzni a répát, mert akkor nem lesz igazán finom ropogós.
Amikor ezzel megvagyunk, akkor a leöntjük róla a vizet. Serpenyőben felmelegítjük a vajat rádobjuk a répát a mazsolával, rászórjuk a diót, majd a maradék 3 kanál cukrot és a 2 kanál mézet is hozzáadjuk. Közepesen nagy lángon karamellizáljuk. Ezt a műveletet óvatosan végezzük, mert a dió hamar megkeseredhet, ezért folyamatosan kell kevergetni. A desszert akkor kész, ha a répa felülete kicsit megbarnul a karamell rétegtől. Tálalhatjuk melegen, vagy hidegen, tejszínhabbal kiváló csemege.
A dió helyett, ha valaki jobban szereti, használhatunk pisztáciát, mandulát édes mogyorót vagy kesudiót is. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Hozzávalók:
1 db nagyobb (esetleg több kisebb sárgarépa)
10 dkg mazsola
10 dkg finomra vágott dió
kevés citromlé
5 kanál cukor
2 kanál méz
1 dkg vaj
Elkészítés menete:
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi 2 kanál cukorral a pár csepp citromlével és a mazsolával addig főzzük, míg a répa közepesen puha lesz, ez kb. 10-15 perc. Nem szabad puhára főzni a répát, mert akkor nem lesz igazán finom ropogós.
Amikor ezzel megvagyunk, akkor a leöntjük róla a vizet. Serpenyőben felmelegítjük a vajat rádobjuk a répát a mazsolával, rászórjuk a diót, majd a maradék 3 kanál cukrot és a 2 kanál mézet is hozzáadjuk. Közepesen nagy lángon karamellizáljuk. Ezt a műveletet óvatosan végezzük, mert a dió hamar megkeseredhet, ezért folyamatosan kell kevergetni. A desszert akkor kész, ha a répa felülete kicsit megbarnul a karamell rétegtől. Tálalhatjuk melegen, vagy hidegen, tejszínhabbal kiváló csemege.
A dió helyett, ha valaki jobban szereti, használhatunk pisztáciát, mandulát édes mogyorót vagy kesudiót is. Jó étvágyat kívánok hozzá.