Töltött sültalma - diétázóknak is!
- Részletek
- Kategória: Ajánló

Olykor hajlamosak vagyunk elfeledni a legegyszerűbb étkeket, pedig értékük minden szempontból felülmúlja az élelmiszerboltok polcain tornyosuló mű-élelmiszereket.
A töltelék bármilyen idény gyümölcs lehet.
Hozzávalók:
* pár szem szép nagy alma
* kevés mazsola
* 1-1 szem szilva (vagy eper, barack, banán, stb) minden almához
* durvára vágott dió, vagy mandula pehely
* 3-4 db szegfűszeg / almánként
* kevés őrölt fahéj
* friss citromfűlevél
* karalábé vájó kanálka
Elkészítése:
A szilvát vágjuk apró kockákra nyomkodjuk és keverjük össze a megmosott mazsolával.
Tegyük hozzá a késsel durvára vágott diót.
Az alma belsejét vájjuk ki.
Kedvés fahéjat dörzsöljünk szét a belsejében és töltsük meg a gyümölcsös keverékkel.
A külső oldalába szúrkáljuk bele elszórtan a szegfűszeget.
* pár szem szép nagy alma
* kevés mazsola
* 1-1 szem szilva (vagy eper, barack, banán, stb) minden almához
* durvára vágott dió, vagy mandula pehely
* 3-4 db szegfűszeg / almánként
* kevés őrölt fahéj
* friss citromfűlevél
* karalábé vájó kanálka
Elkészítése:
A szilvát vágjuk apró kockákra nyomkodjuk és keverjük össze a megmosott mazsolával.
Tegyük hozzá a késsel durvára vágott diót.
Az alma belsejét vájjuk ki.
Kedvés fahéjat dörzsöljünk szét a belsejében és töltsük meg a gyümölcsös keverékkel.
A külső oldalába szúrkáljuk bele elszórtan a szegfűszeget.
Helyezzük egy tepsibe.
Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 10- 15 perc múlva ellenőrizzük egy villával, megpuhult-e?
Ha a villa könnyedén beleszalad, gyakorlatilag készen is van!
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé hűlni.
Hidegen, melegen egyaránt finom!
Az almából kiolvadó pektint, ami a tepsi alján gyűlik majd össze, öntsük ki a tányérra és tegyük rá az almát. Hamarosan megkocsonyásodik.
Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 10- 15 perc múlva ellenőrizzük egy villával, megpuhult-e?
Ha a villa könnyedén beleszalad, gyakorlatilag készen is van!
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé hűlni.
Hidegen, melegen egyaránt finom!
Az almából kiolvadó pektint, ami a tepsi alján gyűlik majd össze, öntsük ki a tányérra és tegyük rá az almát. Hamarosan megkocsonyásodik.
Semmiképpen ne dobjuk ki, mert finom és gyomorsav problémákkal küzdőknek igazi gyógyszer!
Díszítsük friss citromfű levéllel!
Díszítsük friss citromfű levéllel!
