Berzselt tojások
- Részletek
- Kategória: Húsvét
Sportswear DesignUpdated Air Jordan Sneaker Releases for 2021
A népies berzselés elnevezés a negatív mintát jelöli, amit vagy kitakarással, vagy maratással, lecsiszolással érhetünk el.
Anyagok, kellékek:
* tojás
* edény
* közepesen vékony ecset
* szárított levélkék
* csipesz
* harisnyadarab
* cérna
* tojásfesték
* ecet
* kanál
* papírtörlő
* olaj
Elkészítése:
A tojások alsó, felső végén hegyes késsel kis lyukakat vájunk, majd kifújjuk a tartalmukat egy edénybe.
A kiürített tojást átmossuk, megszárítjuk.
Egy kicsi ecsetet a tojásfehérjébe mártunk, majd a csipesszel finoman megfordított levélke fonákját bekenjük vele. Ráemeljük a tojásra és ujjunkkal óvatosan rásimítjuk a felületére. Hagyjuk megszáradni.
Egy harisnyát vagdossunk akkora darabokra, hogy a tojások kényelmesen beleférjenek.
Bujtassuk a tojást a harisnyadarabba és kötözzük le a végét cérnával. A csomó a levélkés oldal ellentétes felére kerüljön!
Készítsük elő a tojásfestéket a leírás alapján. A vizet keverjük el ecettel és a tojásfestékkel. Helyezzük bele a kis előkészített csomagokat.
Tartsuk benne 1-2 órán keresztül, majd kanállal emeljük ki.
Bontsuk ki mindegyiket és hagyjuk megszáradni. Óvatosan távolítsuk el róluk a levélkéket.
Oliva olajos vattával dörzsöljük át a felületüket.
Sok sikert az elkészítéséhez!