Mandulás csillagok
- Részletek
- Kategória: Szabó Edina
short url linkAir Jordan 1
A tésztájába ezúttal mandula került, a két csillagforma közé pedig házi baracklekvár.
Most már jöhet az ünnep!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
fél csomag sütőpor
10 dkg darált mandula
3 evőkanál porcukor
egy csipet só
1 vaníliarúd kikapart belseje
2 tojás sárgája
3 evőkanál tejföl
baracklekvár
Elkészítése:
A fenti hozzávalókból linzertésztát gyúrok. Ha picit ragad, kevés lisztet még tegyünk hozzá, ha viszont nem elég puha, tejföllel nyugodtan gazdagíthatjuk.
Az így kapott tésztát vékonyan lisztezett nyújtódeszkára teszem, majd vékonyra kinyújtom (fontos, hogy minél vékonyabb legyen, hogy a két csillag egymáson ne adjon ki túl vastag linzert - sülés közben úgyis növekszik). Csillag alakú sütikiszúróval kiszaggatom a linzereket, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket. 150-160 fokon adagonként 7-8 percig sütöm a csillagokat. Közben többször nézzük meg, mert a vékony tészta nagyon hamar odaéghet.
Ha kisült mind, az egymáshoz méretben illő csillagokat baracklekvárral összeragasztom. Ne ijedjünk meg, a linzer hamar megpuhul, a lekvár ebben segít is neki! Több napig is eláll, így vihetünk a rokonoknak is :)