Vöröslencse krémleves
- Részletek
- Kategória: Szabó Edina
short url linkNike Air Jordan 1 Retro High OG NRG "Igloo" Shoes 861428-100
Jó ideje szerettem volna már kipróbálni a vöröslencsét, de eddig vagy nem sikerült vennem, amikor szerettem volna, vagy egyszerűen kiment a fejemből, hogy vásárlás közben keressem. A hétvégén a magárusnál a kígyózó sorban állva gondolkodtam a másnapi levesen, amikor megláttam a vöröslencsét. Így ma végre megszületett belőle ez a leves :)
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg vöröslencse
1 kisebb fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
fűszerkeverék (melyben koriander, kurkuma, cayenne bors, édeskömény is megtalálhatók)
kevés chili paprika
2 tk tejföl
fél dl tej
só
kolbász
Elkészítése
A lencsét nem kell beáztatnunk előző este, hiszen nagyon hamar megpuhul. Mossuk meg, majd miután az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteltük, tegyük ezt is a fazékba. Sózzuk, valamint babérlevéllel fűszerezzük és engedjük fel vízzel.
Amikor a lencse megpuhult, húzzuk le a tűzről a levest, távolítsuk el a babérleveleket, és botmixerrel pürésítsük az egészet.
A fűszerkeverékkel (jelen esetben ázsiai) ízlés szerint szórjuk meg, vágjunk hozzá 1-2 karika szárított chili paprikát, és sózzuk meg ismét, ha szükséges.
A tejfölt a tejjel keverjük el, ehhez adjunk két merőkanállal a levesből, majd az egészet egy szűrőn át öntsük a fazékba.
10-15 percig főzzük még, sűrűn megkavargatva.
A kolbászt vágjuk vékony karikákra és kevés olajon süssük ropogósra. Tálaláskor tegyünk belőle a leves tetejére.
Fahéjas Pâté / Szabó Edina