Ropogós karaj
- Részletek
- Kategória: Szabó Edina
Szabó Edina /Fahéjas Paté blogger/ receptje
Sports NewsUpcoming 2020 Nike Dunk Release Dates
Hozzávalók:
egy szép darab bőrös karaj (4 adagra számolva 1,2 kg-osat
vettünk csontjával, amiből leves főtt)
4 szelet mangalica szalonna
fél liter sör
só, bors
Elkészítése:
A karajt megmossuk és a bőrét bevagdossuk.
A szalonnaszeleteket beirdaljuk, és egy tepsi aljára sorakoztatjuk.
A karajt alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, majd bőrével felfelé a szalonnára tesszük.
Egy kevés vizet öntünk alá, és meglocsoljuk egy kevés sörrel. Lefedve, magas hőfokon addig sütjük, amíg meg nem puhul a hús.
Ezután a hőfokot visszavéve, újra meglocsoljuk a sörrel a húst és fedő nélkül sütjük tovább.
Addig sütjük, amíg szép piros és ropogós nem lesz a bőre.
A sörrel bizonyos időközönként újra meglocsoljuk, amíg az el nem fogy. A továbbiakban a tepsiben lévő szaftos lével öntözgetjük a sütés végéig.
Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.