Sajtkrémes kiflicskék
- Részletek
- Kategória: Szabó Edina
Szabó Edina /Fahéjas Paté, blogger/ receptje
Best SneakersAir Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale
Múlt szombaton történt, hogy egy társasjáték délutánon találkoztunk ezzel a kiflivel, és mondhatom, azóta rajongással gondolok rá. A tölteléke füstölt sajtkrém, tejföl, finom fűszerek, a tetején pedig isteni sajtok. Na de ezt inkább a hozzávalóknál sorolom...
Hozzávalók:
2 tekercs leveles tészta (nem fagyasztott)
1 kis pohár tejföl
1 ömlesztett füstölt sajt (henger)
1 nagyobb gerezd fokhagyma
oregano és bazsalikom
só
trappista sajt és füstölt sajt reszelve
Elkészítése:
A tejfölt az ömlesztett sajttal elkeverem, majd zúzott fokhagymával és a fenti fűszerekkel ízesítem. Picit sózom, és az egészet alaposan összekeverem.
A leveles tésztát kicsomagolom, kicsit kihúzom a 4 oldalánál. Négyzetekre vágom, majd azokból átlósan elvágva háromszögeket készítek. A háromszög rövidebb oldalával kerül elém, majd megkenem a sajtos krémmel.
Feltekerem a tésztát és egy tepsire sorakoztatom őket, úgy, hogy a háromszögek vége lefelé nézzen, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Trappista és füstölt sajtot reszelek, ezeket összekeverem. Mindegyik kifli tetejét alaposan megszórom vele, és mehetnek is a sütőbe 170-180 fokon sülni.
Ropogósra sütöm a tetejüket, és készen is vagyok.