Márványozott tojások
- Részletek
- Kategória: Húsvét
A márványozás technikáját többször kérdeztétek.
Most tojásfetés kapcsán bemutatnám!
Sports brandsAir Jordan Release Dates 2020
Anyagok, kellékek:
- márványozó médium (sárga, kék, piros)
- kifújt tojások
- hurkapálca
- gyurmaragasztó
- víz
- régi tepsi
- 3 db ecset
- festékes tálkák
- hidegvizes tálka-
- néhány szem félbevágott krumpli
Elkészítés:
A tojásokat kifújjuk (az előző cikkben leírt módon)
Egy régi tepsibe 2-3 cm magasságig hideg vizet öntünk.
A márványozó médiumból egy keveset kis tálkákba teszünk.
A tojásokba a fotó alapján belerögzítjük a pálcikát.
A tepsis víz tetejére kedvünk szerint elszórtan az ecset segítségével cseppentünk néhány színes festékfoltot.
A pálcika segítségével a tojásokat finoman végighengegetjük a festékes víz felszínén, különböző irányokban.
Gyönyörű, színes márványozást kapunk!
Mártsuk bele gyorsan a tojásokat a hideg vizes tálkába, majd a pálcikával szúrjuk bele egy félbevágott krumpliba, hogy megszáradhasson.