KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Karácsonyi ékszerszett zöld vastag filcből

Karácsonyi ékszer szettDell Dorottya szakértőnk ötlete
jordan SneakersNike

Anyagok, kellékek:

+ vastag sötétzöld filc
* különféle színű fa és műanyag gyöngyök (tetszőleges színekben)
* kitűző alap
* pattent (a karkötőhöz)
* 1 pár horog fülbevaló alap

Elkészítése:


Kitűző
Kivágtam egy tetszőleges formájú, kisfenyőt (kb. 50x65 mm) kemény kartonból, sablonnak a kitűzőhöz. Ezt a formát, ráhelyeztem a zöld filcre és körberajzoltam. Majd ezután, kivágtam a fenyőt.

Nagyon jó ez a filc, mert vastag és a hátára vart kitűző alap felvarrása nem látszódott meg a hátoldalon. Szorosan rá lehet varrni, nem mozdul el.

Ezután jön a díszítés, vagyis felvarrni a nekünk tetsző színű és formájú fa és műanyag gyöngyöket. Ebben a helyzetben is jó, hogy vastag a filc, mert láthatatlanul lehet a tűt áthúzogatni az össze-vissza elhelyezkedő gyöngyök között! Én, narancs, zöld, kék, bordó és piros  színüeket választottam.

Fülbevaló
Kivágtam a filcből 2 db négyzetet (15x15 mm), és a sarkaira zöld fagyöngyöket, egyik oldalukra pedig kisvirágot varrtam. Itt is ugyanazon színű gyöngyökből válogattam, mint a kitűzőnél.

Az így elkészült fülbevalókra, ráhelyeztem az akasztókat.

Karkötő
Kivágtam a filcből egy, az én csuklómhoz megfelelő méretű téglalapot (20x225 mm). Végeire pattentot varrtam, a karkötő le- és felvételéhez. A filc széleit lekerekítettem. A karkötő közepére kitalált csillagformát varrtam, majd a képen látható módon varrtam fel a többi gyöngyöt is. Ugyanazokat a színű gyöngyöket használtam fel, mint a kitűzőnél.

Elkészítésükhöz mindenkinek kívánok jókedvet és lelkes munkát, használatukhoz pedig sok örömöt!

Dell Dorottya
0eksz1

0eksz2

0eksz3

0eksz5

0eksz7
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...