Limoncello - Olasz citromlikőr
- Részletek
- Kategória: Italok

Hozzávalók:
5 citrom
1 lime
5 dl tiszta alkohol, vagy vodka
5dl víz
60 dkg cukor
Elkészítése:
A citromok és a lime héját az alkoholba, vagy vodkába tesszük és lezárjuk az edényt.
5 citrom
1 lime
5 dl tiszta alkohol, vagy vodka
5dl víz
60 dkg cukor
Elkészítése:
A citromok és a lime héját az alkoholba, vagy vodkába tesszük és lezárjuk az edényt.
Egy hétig a hűtőbe rakjuk.
Egy hét után a héjakat eltávolítjuk.
A cukorból és a vízből szirupot főzünk.
Hagyjuk langyosra hűlni és a citromos vodkához keverjük.
Különböző formájú üvegekbe töltjük, hűtőbe, vagy mélyhűtőbe tesszük.
Legjobb félig jegesen fogyasztani.
Egy hét után a héjakat eltávolítjuk.
A cukorból és a vízből szirupot főzünk.
Hagyjuk langyosra hűlni és a citromos vodkához keverjük.
Különböző formájú üvegekbe töltjük, hűtőbe, vagy mélyhűtőbe tesszük.
Legjobb félig jegesen fogyasztani.

"Napsütötte Toscana" szalvétatechnikával
Szükséges eszközök:

szalvéták
decoupage ragasztó
színes festékek a kerethez
ecset, szivacs a ragasztó felviteléhez
Az elkészítésénél a szalvétatechnikát alkalmaztam.
