Különleges likőr receptek
- Részletek
- Kategória: Italok
A kulturált, ínyenc, minőségi italfogyasztás hozzátartozik ünnepeinkhez, lazításunkhoz, jó közérzetünkhöz.
spy offersAir Jordan
Narancslikőr
Hozzávalók:
* 0,5l kiváló minőségű vodka
* 4 db vastag héjú, illatos narancs
* 3dl tej
* 2dl víz
* 30dkg cukor
* tölcsér
* filterpapír
* csavaros tetejű 3l-es befőttes üveg
Elkészítés
Az érlelés ideje 3 hét. Ezalatt naponta 1-2-szer alaposan fel kell rázogatni a keveréket.
A narancsok sárga héját fejtsük le, majd a belső fehér réteget gondosan kaparjuk ki.
Tegyük a befőttes üvegbe és öntsünk rá fél liter vodkát.
Egy hét elteltével öntsünk rá 3dl tejet.
Újabb egy hét elteltével 30dkg cukorból és 2dl vízből főzött, majd kihűtött szirupot teszünk hozzá.
A harmadik hét letelte után szűrőpapíron átszűrjük és az időközben megfestett palackba töltjük.
After Eight likőr
Véleményem szerint az emberiség két nagy csoportra osztható: aki imádja az After Eight csokit és aki utálja.
Nos, ez a recept az előbbi tábornak szól.
A csokipor elhagyásával egyszerű mentalikőrt kapunk, ami önmagában is nagyon kellemes ital.
Hozzávalók:
* 0,5l kiváló minőségű vodka
* 4 dkg Holland csokoládépor
* 1 db vaníliarúd
* 1 maréknyi friss mentalevél(a Kaiser-ben kapható élő növényke)
* 3dl tej
* 3dl víz
* 40dkg cukor
* tölcsér
* filterpapír
* csavaros tetejű 3l-es befőttes üveg
Elkészítés
Az érlelés ideje 3 hét. Ezalatt naponta legalább 1-2-szer alaposan fel kell rázogatni a keveréket.
Tegyük a befőttes üvegbe a csokiport és az összezúzott mentaleveleket.
Öntsünk rá fél liter vodkát.
Egy hét elteltével szűrjük le.
Öntsünk hozzá 3dl vízből és 30 dkg cukorból főzött szirupot(lehűtés után), valamint 3dl tejet.
Két hétig érleljük, naponta többször rázogatva.
Két hét elteltével újra leszürjük és újabb két hétig érleljük. Ezután már csupán az utolsó szűrés következik.
Innentől végleges helyére, a díszes palackba kerülhet.
Tojáslikőr
A harmadik ajánlatom - a színében is passzoló - tejszínes tojáslikőr.
Hozzávalók:
* 0,5l kiváló minőségű vodka
* 1 db vaníliarúd
* 6db tojássárga
* 5dl tejszín
* 30dkg porcukor
Elkészítés
A cukrot a tojássárgával habosra keverjük.
Közben felforraljuk a tejszínt az összedarabolt vaníliával.
A tejszínt gőz fölé helyezzük és óvatosan habverővel belekeverjük a cukros tojást.
Ezután levesszük a gőzről és habosra verjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a vodkát.
Addig kevergetjük, amíg ki nem hűl.
Selymes ízű, krémes italt kapunk.
Sok sikert az elkészítéséhez!