KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Eper gazpacho

ImageTavaszi kalóriaszegény vitaminbomba ez a finom spanyol "leves". Érdemes kipróbálni! 
Authentic SneakersAir Jordan
Hozzávalók:
*  30 deka eper
*  5-6 friss mentalevél
* 1 teáskanál vaníliáscukor, vagy 1 friss vanília rúd
* 1/2 csésze víz
* 3 evőkanál méz
* 1 teáskanál friss citromlé
* 1 teáskanál friss lime
* 10 deka a felsoroltak közül valamelyik: - fagyasztott málna, szeder, vagy áfonya

A turmixgépbe helyezzük az epret, a mentalevelet, mézet, vizet, vaníliát, lime és citromlevet.
Magas fordulaton összemixeljük.

Adjunk még hozzá kevés vizet, ha túl sűrűnek találjuk és hozzátesszük a málnát, vagy szedret. Ezután már csak egyet  fordítunk rajta a turmixszal, nehogy túlságosan összetörjön a málna.

Borospoharakba töltjük (vagy más szép üvegpohárba). A tetejét néhány szem egész gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük. Helyezzük pár percre a hűtőbe. Kellemes "pincehidegen" fogyasztható.
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...