Eper gazpacho
- Részletek
- Kategória: Italok
Hozzávalók:
* 30 deka eper
* 5-6 friss mentalevél
* 1 teáskanál vaníliáscukor, vagy 1 friss vanília rúd
* 1/2 csésze víz
* 3 evőkanál méz
* 1 teáskanál friss citromlé
* 1 teáskanál friss lime
* 10 deka a felsoroltak közül valamelyik: - fagyasztott málna, szeder, vagy áfonya
A turmixgépbe helyezzük az epret, a mentalevelet, mézet, vizet, vaníliát, lime és citromlevet.
Magas fordulaton összemixeljük.
Adjunk még hozzá kevés vizet, ha túl sűrűnek találjuk és hozzátesszük a málnát, vagy szedret. Ezután már csak egyet fordítunk rajta a turmixszal, nehogy túlságosan összetörjön a málna.
Borospoharakba töltjük (vagy más szép üvegpohárba). A tetejét néhány szem egész gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük. Helyezzük pár percre a hűtőbe. Kellemes "pincehidegen" fogyasztható.
* 30 deka eper
* 5-6 friss mentalevél
* 1 teáskanál vaníliáscukor, vagy 1 friss vanília rúd
* 1/2 csésze víz
* 3 evőkanál méz
* 1 teáskanál friss citromlé
* 1 teáskanál friss lime
* 10 deka a felsoroltak közül valamelyik: - fagyasztott málna, szeder, vagy áfonya
A turmixgépbe helyezzük az epret, a mentalevelet, mézet, vizet, vaníliát, lime és citromlevet.
Magas fordulaton összemixeljük.
Adjunk még hozzá kevés vizet, ha túl sűrűnek találjuk és hozzátesszük a málnát, vagy szedret. Ezután már csak egyet fordítunk rajta a turmixszal, nehogy túlságosan összetörjön a málna.
Borospoharakba töltjük (vagy más szép üvegpohárba). A tetejét néhány szem egész gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük. Helyezzük pár percre a hűtőbe. Kellemes "pincehidegen" fogyasztható.