Ünnepi italok, likőrök sajátkezűleg
- Részletek
- Kategória: Italok
Karácsonykor szokás szeszes italt is ajándékba adni.
Ez az ajándékozási forma akkor lehet hasznos, ha mondjuk nincsen más ötletünk, vagy tudjuk, hogy az a bizonyos személy, akinek adnánk, örülne egy különleges ízű, vagy elkészítésű italnak.
Karácsonyi tojáslikőr
A tojáslikőr örök sláger: ha pedig jól van elkészítve, kész öröm. Az alábbi recept többszörösen kipróbált, igazi finomság.
Hozzávalók fél literhez:
5 tojássárgája,
12-13 dkg porcukor
2oo g habtejszín
1 dl fehér rum
vanília aroma
Habverővel a tojássárgáját és a porcukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd 7 percig verjük. Beleöntjük a rumot meg az aromát, és további 3 percig keverjük robotgép habverőjének a legmagasabb fokozatán.
Az elkészítése kb. 25 percet vesz igénybe.
Gyömbérwhisky
Hozzávalók:
2 dl whisky
28 gramm reszelt, friss gyömbér
28 gramm köménymag
250 gramm mazsola
780 gramm cukor
2 citrom héja és leve
Egy jól záródó palackba tegyük a hozzávalókat. Két héten keresztül, napjában egyszer jól rázzuk fel. Végül szűrjük le, tegyük egy mutatós üvegbe. Bár ez egy melegítő ital, mégis hidegen javasolt fogyasztani.
Csokoládé likőr
Hozzávalók:
o,5 liter tej,
5o deka cukor,
15 deka csokoládé,
2 kanál kakaó,
o,5 liter rum.
A tejet és a cukor felét felforraljuk. A maradék cukorba beletesszük az összetört csokit és kakaót. A forró tejből erre a krémre öntünk egy keveset. Összekeverjük, rázzuk, hogy az alapanyagok jól egybeolvadjanak. Majd ezt a krémet öntjük a többi tejre. Amikor kihűlt a folyadék, akkor keverjük bele e rumot.
Ír krémlikőr
Hozzávalók:
2 deci rum
15 deka porcukor
2 vaníliás cukor
2 kis csomag natúr ízű kapuccsínó por
3 dl habtejszín
A tojásokat, a porcukrot és vaníliás cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot,a kapuccsínó port, és a habbá vert tejszínt. Ha sűrű a massza lehet hozzáadni egy kevés tejet is. A rum helyett whisky-vel is lehet készíteni Egy éjszaka alatt jól besűrűsödik.
Ez az ajándékozási forma akkor lehet hasznos, ha mondjuk nincsen más ötletünk, vagy tudjuk, hogy az a bizonyos személy, akinek adnánk, örülne egy különleges ízű, vagy elkészítésű italnak.
Karácsonyi tojáslikőr
A tojáslikőr örök sláger: ha pedig jól van elkészítve, kész öröm. Az alábbi recept többszörösen kipróbált, igazi finomság.
Hozzávalók fél literhez:
5 tojássárgája,
12-13 dkg porcukor
2oo g habtejszín
1 dl fehér rum
vanília aroma
Habverővel a tojássárgáját és a porcukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd 7 percig verjük. Beleöntjük a rumot meg az aromát, és további 3 percig keverjük robotgép habverőjének a legmagasabb fokozatán.
Az elkészítése kb. 25 percet vesz igénybe.
Gyömbérwhisky
Hozzávalók:
2 dl whisky
28 gramm reszelt, friss gyömbér
28 gramm köménymag
250 gramm mazsola
780 gramm cukor
2 citrom héja és leve
Egy jól záródó palackba tegyük a hozzávalókat. Két héten keresztül, napjában egyszer jól rázzuk fel. Végül szűrjük le, tegyük egy mutatós üvegbe. Bár ez egy melegítő ital, mégis hidegen javasolt fogyasztani.
Csokoládé likőr
Hozzávalók:
o,5 liter tej,
5o deka cukor,
15 deka csokoládé,
2 kanál kakaó,
o,5 liter rum.
A tejet és a cukor felét felforraljuk. A maradék cukorba beletesszük az összetört csokit és kakaót. A forró tejből erre a krémre öntünk egy keveset. Összekeverjük, rázzuk, hogy az alapanyagok jól egybeolvadjanak. Majd ezt a krémet öntjük a többi tejre. Amikor kihűlt a folyadék, akkor keverjük bele e rumot.
Ír krémlikőr
Hozzávalók:
2 deci rum
15 deka porcukor
2 vaníliás cukor
2 kis csomag natúr ízű kapuccsínó por
3 dl habtejszín
A tojásokat, a porcukrot és vaníliás cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot,a kapuccsínó port, és a habbá vert tejszínt. Ha sűrű a massza lehet hozzáadni egy kevés tejet is. A rum helyett whisky-vel is lehet készíteni Egy éjszaka alatt jól besűrűsödik.