Alkoholmentes forró puncs receptek
- Részletek
- Kategória: Italok
...ezért szeretném bemutatni és népszerűsíteni. Ezúttal az alkoholmentes változatát.
Alma-narancs-tea puncs
Hozzávalók:
- 5 deci tea (javaslom a szálas kínai zöldteát, vagy a roibos teát)
- 5 deci almalé
- 5 deci narancslé (vagy ananászlé)
- 5 evőkanál méz
- 1 lime (vagy citrom)
- 1 rúd fahéj, és (vagy) szegfűszeg (10 szem)
Elkészítés:
Készítsd el a teát és keverd vbele a gyümölcsleveket, fűszert.
Keverd bele a mézet.
Melegítsd fel az egészet közepesnél melegebbre.
Figyelem! A mézet tilos forralni, vagy túl forró folyadékba tenn, mert káros anyagok képződnek a folyamat során. Mi több, kevéssé közismert, hogy csecsemőknek 1 éves korig szigorúan tilos mézet adni!
Ezután mérjük poharakba a puncsot és díszítsük egy narancsszelettel.
Variációk:
Gyömbérpuncs
1.5 liter tea, 1 szeletelt citrom, 5 deka finomra darabolt cukrozott nyersgyömbér, 5 deka barnacukor. Melegítsük össze!
Mézes-almás puncs
2 db felkockázott alma (magozva, de nem hámozva), 1.2 l almalé, 2 ek méz, 6 dl kínai szálas zöldtea, kis citromlé. Melegítsük ihatóan melegre, díszítsük citromszeletekkel.
Citromos puncs
4 citrom reszelt héja, 3 dl víz, 1 fahéjrúd, pár szem kardamom mag, 10 deka barnacukor. A hozzávalókat összeforraljuk, majd 30 percig állni hagyjuk.
Ananász puncs
1 szeletelt citrom, 1 ananász, 1.5 liter tea, 5 deka cukor.
Forraljuk fel a vizet a cukorral és dobjuk bele a teát, majd a felkockázott ananászt. Kevergetve hagyjuk még kicsit a tűzön, de ne engedjük felforrni!
Forró teás, tejszínes puncs
1 pohár forró tea, forró tej, 1 evőkanál tejszín, barnacukor. Turmixoljuk habosra!