KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Adni jobb, vagy kapni?

Image Utasi Ilona szakértőnk  írása
latest jordansAir Jordan 1 Retro High OG Wmns "Panda" CD0461-007 Women/Men Super Deals, Price: $98.03 - Air Jordan Shoes
Az egyszerű válasz az lehetne, hogy mindenkinek az a jobb, ami lelkéből fakadó és örömmel tölti el... 
 
Ehhez az szükséges, hogy valamelyik tulajdonság a vizsgált  ember személyiségének része legyen, melyet a kézírás megmutat.
 
Az Adventi várakozás idején szinte minden emberben felmerül a gondolat, hogy vajon milyen ajándéknak örülnének szeretteink, vagy mi is lesz a fa alatt számomra? Így aztán a lélek mindkét irányú óhaját megélhetjük, bármilyen is a beállítottságunk.

Igen szembeötlőek az adakozó, jószívű ember írásjegyei, melyeknél elsődlegesek az érzelmi intelligencia (szociális intelligencia) fejlettségére utaló vonások.
Ilyenek, pl. a girlandos kötésmód (nyitottság), a kerek, telt oválok (magabiztos-ság), a nagyméretű íráskép (nagyvonalúság), jobb margó kis mérete (közösség iránti érdeklődés), jobbradőlt írásmód (szolgálatkészség, empátia).
Ha mindezekhez telt hurkos alsó zóna járul, akkor az ajándék vásárlásához szükséges pénzt is meg tudja teremteni az így író ember.
Általában elmondható, hogy a jószívű, a másik ember kívánságait figyelembe vevő ember kézírása minden írásjegyében  jobbtendenciás, nyitottan formált és sortávolságai szellősek.
Ha a kézírás szinte lefolyik a papírról, margót sem hagyva, főleg a jobb oldalon és a lap alján – akkor előfordulhat, hogy a nagyvonalúság pazarlásba megy át, mert nem jól méri fel a lehetőségeit az így író ember.

Ha a jószívűség és adakozó természet jegyei mellé még a család és gyermeksze-retet vonásait is megtalálhatjuk a kézírásban, akkor egy igazi tyúkanyó, vagy óvó, védő családfőről beszélhetünk. Ilyen jegyek lehetnek: Erősen egymáshoz kötött betűk, egyszerű, szabályos íráskép, erős nyomaték. Az „m” betű második, harmadik szára magasabb, mint az első.

Amikor az elvárások erősebbek az adakozó hajlamnál, akkor felerősödnek a bal-tendenciás jegyek az írásképben. Ilyenek pl. a betűk balra dőltsége, a méretük szűk volta.
Az írás kisbetűssé válik, takarékos, kidolgozott. A margók  mérete is a papír jobb kihasználását mutatja, a betűk zártak. A vonal minősége vékony, száraz, érzelemmentes. Nincsenek díszítések vagy túlzások, az alsó zóna redukált, huroktalan.

Mindezek a „zártságok” és szűkítő tendenciák a szűkmarkúság, a bezárt lélek szimbólumai.

Természetesen a pénz, az idő és az energia okos beosztása hasznos dolog lehet, de az öröm és a szeretet olyan értékek, amelyet minél jobban szétosztunk, annál több marad  az adakozónak.
Ezért az Advent egyik üzenete az lehet, hogy nem mindig a pénzen vett ajándék a legdrágább!

Minden kedves Olvasónknak Áldott, békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kívánok!
                                                          
Sok szeretettel:
Utasi Ilona
30 476 0009

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...