KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Kreatív diéta: megtartó szakasz

  Sports ShoesPatike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers
Kreatív diéta sorozatunk befejező részéhez, a fenntartó diétához érkeztünk.

Aki kitartóan és következetesen betartotta az elmúlt két hét ajánlását, az nagy valószínűséggel 2-3 kilót leadott. Ez így elsőre ugyan nem tűnik varázslatos eredménynek, de ne feledjük, az első szakaszban a szervezetünket próbáltuk átállítani egy másfajta táplálkozási szokásra.

Azért foglaljuk össze az átvezető diéta a szabályait:

1. Csak akkor kezdjünk enni, ha éhesek vagyunk.
2. Kis térfohgatú és egyhangú táplálékot választunk 2 hétig

Természetesen ennek a diétának nem az a lényege, hogy röpke idő alatt drasztikusan fogyjunk, hanem szemlélet és életmód váltással kitartó, hosszútávú eredményt érjünk el.

Röviden egy friss esetre szeretnék kitérni. Az egyik kreatív hobby tanfolyamomra legutóbb egy drasztikus diétát folytató hölgy látogatott el.
Megemlítette, hogy  25 kilót szeretne leadni és most 1 hét alatt már 5-6 kilót fogyott.
Elborzadtam, amikor megtudtam, hogy napok óta 500 kalória körül van, amit elfogyaszt és szinte kizárólag  vízhajtó jellegű gyógyteákat fogyaszt.

Sajnos képtelen voltam meggyőzni róla, hogy álljon le azonnal ezzel a botorsággal. Akár életveszélybe is sodorhatja magát.
Ráadásul a kúrája befejeztével garantáltan többet fog hízni, mint amennyi a gyógynövényes diéta indítása előtt volt.

Nagyon bízom abban, hogy Kedves Hallgatóim között akad néhány követőm, hiszen a Kreatív diéta szelíd módszerével az egészség kockáztatása nélkül, hosszútávon tudnak majd tartani egy ideális súlyt. A bizonyíték erre jómagam vagyok és néhány meggyőzött  ismerősöm.

Következzék tehát a kreatív diéta fenntartó szakasza, ami attól kreatív, hogy csupán irányelveket adok meg és néhány szabályt, amit mindenki önállóan variálhat az élete további szakaszában.

Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy a szabályok megváloztatására már nem vonatkozik a kreativítás. Mivel ezt évek során tapasztaltam ki, érdemes komolyan venni az eredmény érdekében.

Lássuk a szabályokat!
1.Ne időpontokhoz kössük az étkezéseinket, hanem éhségérzethez. Gyakorlatilagf gyomrunk első megkordulása a biztos jel, hogy itt az étkezés ideje.

2. Kizárólag annyit együnk, amennyi éppenhogy elcsapja az éhségünket.
Rágjunk meg alaposan minden falatot és lassan együnk.
Az étkezés végén jókora pohár vizet fogyasszunk.

3. Reggel lehetőleg készítsük össze az egésznapi élelmünket, ezzel meghatározva a fogyasztható mennyiséget. Ez sose lépje túl a 2000 kalória körüli összértéket. Férfiak esetében ez 2500 - 3000 kalória.

4. Komplett klasszikus menüket lehetőleg ne fogyasszunk: leves, főétel, édesség. Inkább egészségesen összeállított szendvicseket részesítsünk előnyben.

5. A húsfogyasztásunkat korlátozzuk és helyette válasszuk a gombát, tojást, sajtot, túrót.
A húsok általában hormonokkal kezelt állatoktól származnak. Ezek nem ürülnek ki a szervezetükből, így mi is fogyasztjuk akaratunk ellenére és ugyanúgy reagál rá a szervezetünk, mint a felhízlalt állatoké.

6.Felejtsük el az édesített italokat. Lehetőleg szénsavmentes ásványvizet fogyasszunk.

7.Ha észrevesszük, hogy felkapkodtunk 2-3 kilót, azonnal csengessük meg a vészharangot és iktassuk be pár napra az átvezető diétát.

8. A mozgás!
Sokan elengedik a fülük mellett, hogy fogyás, vagy az ideális súly megtarása egyszerűn nem lehetséges mozgás nélkül!
A legjobb, ha naponta 1-2 órás sétát iktatunk be, vagy 20-30 perc futást  a szabad levegőn.
Varázslatos a hatása, olvadnak a kilók.
Mindenképpen aerob, vagyis "szuflát" igénylő mozgást válasszunk és ne a konditeremek statikus eszközeivel pótoljuk!

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...