Apró kreatív ötletek
Torta a bajnoknak
- Részletek
- Kategória: Technikák, ötletek
- Találatok: 2616
Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete
MysneakersUpdated Air Jordan Sneaker Releases for 2021 A küzdősportokat kedvelőknek ajánlanám meglepetésként a következő tortát.
Hozzávalók a piskótához
* 10 db tojás
* 10 ek.cukor
* 10 ek.liszt
* sütőpor
Hozzávalók a krémhez
* 7 dl tej
* 3-4 ek.cukor
* 2 cs vanília puding
* 2 tábla tejcsoki
* 0,5 l cukrászati habalap(krém+díszítés)
* 1 cs tejszínhabpor
Hozzávalók a mázhoz
* 1 tábla tortabevonó
* 3 ek étolaj
Dekoráció:
A torta díszítéséhez cukogyöngy,10-12db ostyarúd és gumicukor spagetti szükséges és 1db kartonpapírra ragasztott,hurkapálcára rögzített kép, vagy műanyag birkózó figurák.
Elkészítése:
A 10db tojásból piskótát sütünk, kihűtjük és 3 részre vágjuk.
A tejből és a pudingporokból kevés cukorral sűrű pudingot főzünk.
Amíg forró hozzáadjuk a tejcsokikat,a masszát simára keverjük majd lehűtjük.
A habalapot kemény habbá verjük. A habport keverés közben,lassacskán adjuk hozzá.
A hab felét a csokis masszához keverjük, majd az így elkészített krémmel megtöltjük a tortát.
A csokis krémmel bekenhetjük a torta tetejét és oldalát is. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadunk 3 ek.étolajat és a tortára öntjük.
Ha már kissé megdermedt cukorgyöngyöket szórunk rá. A torta oldalát és közepét habbal díszítjük.
Félbevágott ostyarudakból "dobogót" készítünk ennek közepébe bökjük a képet tartó hurkapálcát. A kép mellé 1-1 ostyarúdat teszünk.
Ezután félbevágunk 5 db ostyarudat a felső részükön zsúrpálcával kis lyukat fúrunk, ebbe dugjuk a gumicukrok végeit.
Végül az így elkészült "kötélzettel" kidíszítjük a tortát.
Hozzávalók a piskótához
* 10 db tojás
* 10 ek.cukor
* 10 ek.liszt
* sütőpor
Hozzávalók a krémhez
* 7 dl tej
* 3-4 ek.cukor
* 2 cs vanília puding
* 2 tábla tejcsoki
* 0,5 l cukrászati habalap(krém+díszítés)
* 1 cs tejszínhabpor
Hozzávalók a mázhoz
* 1 tábla tortabevonó
* 3 ek étolaj
Dekoráció:
A torta díszítéséhez cukogyöngy,10-12db ostyarúd és gumicukor spagetti szükséges és 1db kartonpapírra ragasztott,hurkapálcára rögzített kép, vagy műanyag birkózó figurák.
Elkészítése:
A 10db tojásból piskótát sütünk, kihűtjük és 3 részre vágjuk.
A tejből és a pudingporokból kevés cukorral sűrű pudingot főzünk.
Amíg forró hozzáadjuk a tejcsokikat,a masszát simára keverjük majd lehűtjük.
A habalapot kemény habbá verjük. A habport keverés közben,lassacskán adjuk hozzá.
A hab felét a csokis masszához keverjük, majd az így elkészített krémmel megtöltjük a tortát.
A csokis krémmel bekenhetjük a torta tetejét és oldalát is. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadunk 3 ek.étolajat és a tortára öntjük.
Ha már kissé megdermedt cukorgyöngyöket szórunk rá. A torta oldalát és közepét habbal díszítjük.
Félbevágott ostyarudakból "dobogót" készítünk ennek közepébe bökjük a képet tartó hurkapálcát. A kép mellé 1-1 ostyarúdat teszünk.
Ezután félbevágunk 5 db ostyarudat a felső részükön zsúrpálcával kis lyukat fúrunk, ebbe dugjuk a gumicukrok végeit.
Végül az így elkészült "kötélzettel" kidíszítjük a tortát.